Sterke Piet Allegaert in Zuid Kempense Pijl Mol

192 deelnemers verschenen er aan de start met volgende EFC-ETIXX renners: Cedric Beullens, Jordi Warlop, Piet Allegaert, Christophe Noppe, Guillaume Seye en Lindsay De Vylder. Dat het geen gezondheidstochtje zou worden, werd al snel duidelijk. 

Het tempo in het peloton werd van bij de start zeer hoog gelegd. Tal van ontsnappingspogingen (ook de EFC-ETIXX probeerden tal van keren) volgden elkaar op, maar niemand kreeg ook maar enige vrijheid van het de groep. Na 48km in lijn, verscheen dan ook een gesloten peloton in de plaatselijke rondes. 

Pas op een viertal ronden van het einde met nog zo’n 50km te gaan, reden negentien renners weg van het peloton. De samenwerking tussen de renners vooraan, verliep redelijk vlot, zodat ze een voorsprong van maximaal 45seconden bij elkaar konden fietsen. In deze omvangrijke kopgroep één EFC-ETIXX renner: Piet Allegaert. Ook andere ploegen hadden vooral één vertegenwoordiger vooraan. 

In een spannende finale bleef de voorsprong schommelen tussen 15 en 30 seconden, maar ondanks de felle reactie van het peloton bleven de vluchters voorop. 

Piet Allegaert probeerde nog een solo uit, op drie kilometer van de finish, jammergenoeg strandde zijn poging. In een langgerekte spurt won Timothy Stevens (Crelan-Vastgoedservice) voor Naessens en Mannaerts. Piet eindigde net naast het podium op een 4de stek.

Cedric Beullens (19de) en Jordi Warlop (21ste) konden zich vooraan in de pelotonspurt plaatsen. Guillaume Seye werd 44ste en Christophe Noppe, die net de aansluiting niet kon maken in de slotronde na een knappe achtervolging 120ste. 

Lindsay De Vylder kwam in de laatste ronde nog ten val, schaafwonden waren zijn deel van de pech. 

Het EFC-ETIXX team werd 5de in het ploegenklassement. 

1 STEVENS Timothy CRELAN-VASTGOEDSERVICE CONTINENTAL TEAM
2 NAESEN Lawrence CIBEL-CEBONEL.C
3 MANNAERTS Jelle SUPERANO HAM – ISOREXEL
4 ALLEGAERT Piet EFC-ETIXXU23
5 VERSCHUERE Seppe VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T.U23
6 DEKKERS Hans ARROW CYCLING TEAMELITE
7 LEYSEN Senne LOTTO SOUDALU23
8 REYNAERTS Wim HOME SOLUTION – ANMAPA – SOENENS CYCLING TEAMU23
9 SPENGLER Lukas BMC DEVELOPMENT TEAMU23
10 DE MERLIER Giovanni TOPS ANTIEK – ATOM 6 CT
….
20 BEULLENS Cedric EFC-ETIXXU23
21 WARLOP Jordi EFC-ETIXX
44 SEYE Guillaume EFC-ETIXX
120 NOPPE Christophe EFC-ETIXX
DNF DE VYLDER Lindsay EFC-ETIXX

By |2016-03-21T19:00:00+01:00maart 21st, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment