Sterke wedstrijd van Christophe Noppe in Paris-Troyes

De start in Nogent sur Seine was nog maar net gegeven en het 165 grote deelnemersveld werd door de strakke zijwind volledig uit elkaar gereten. Christophe Noppe was toen al bij de pinken en had zijn plaats in de eerste groep van 20 renners. De tweede groep bestond uit 30 renners met Benjamin Declercq en Piet Allegaert. In groep 3 hadden Guillaume Seye en Maxime De Poorter hun plaats.
Jordi Warlop en Matthias Vandewalle zaten in de laatste groep en hun race was dan al over. 
Na 35km valt het stil door de kopwind en 7 renners gaan er van door. Groep 1 – 2 en 3 komen samen en de 7 beginnen aan een lange ontsnapping waarbij ze max 5 minuten voorsprong behalen. Door toedoen van Euskadi en Auber 93 is na 125km alles te herdoen.
Onmiddellijk krijgen we een nieuwe ontsnapping. In 3 schuifjes komen 16 renners samen met daarbij weer Christophe Noppe. Ook profrenners Romain Feillu, Baptiste Planckaert, Maxime Vantomme  en Wereldkampioen U23 Kevin Ledanois zijn erbij en het ziet er naar uit dat de koers gereden is. Het team Armee de Terre is niet vertegenwoordigt en zij nemen dan ook initiatief in het peloton.
Het peloton explodeert volledig en 24 renners met Maxime De Poorter en Benjamin Declercq vervoegen op 1 km van de finish de 16 zodat we een spurt krijgen met 40 renners. Daarin is Rudy Barbier ( Roubaix- Lille Metropole) de snelste voor Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles). Christophe wordt nog 7de na een zeer sterke wedstrijd.

1 BARBIER Rudy ROUBAIX METROPOLE EUROPEENNE DE LILLE les 168,5 km en 4h18’15”
2 PLANCKAERT Baptiste WALLONIE BRUXELLES – GROUP PROTECT
3 BARBIER Pierre V.C. ROUEN 76
4 POUILLY Felix ROUBAIX METROPOLE EUROPEENNE DE LILLE
5 BODIOT Alexis ARMEE DE TERRE
6 FEILLU Romain HP-BTP AUBER 93
7 NOPPE Christophe EFC ETIXX
8 ERMENAULT Corentin CC NOGENT SUR OISE
9 BAGÜES Aritz EUSKADI BASQUE COUNTRY – MURIAS
10 STASSEN Julien WALLONIE BRUXELLES – GROUP PROTECT
…..
23 DE POORTER Maxime EFC ETIXX 
27 DECLERCQ Benjamin EFC ETIXX 
48 ALLEGAERT Piet  EFC  ETIXX  58
52 COOLS Michael EFC ETIXX 1:00. 
109 SEYE Guillaume EFC ETIXX 9:10. 
By |2016-03-15T22:17:00+01:00maart 15th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment