Verslag Stive Vermaut Memorial Ichtegem

107 renners verschenen er aan de start in Ichtegem, voor de Stive Vermaut memorial. Van bij de start was het duidelijk dat het slechte weer de belangrijkste rol zou spelen in het koersverloop. Wind en ijzige regen teisterden de afgetrainde wielerlichamen. Reeds na minder dan vijf kilometer trokken zeven renners, waaronder EFC-ETIXX renner Guillaume Seye, op avontuur. Beukend tegen een strakke zijwind, reden ze het ganse peloton aan flarden. Na 30km had het zevental iets meer dan anderhalve minuut voorsprong op een meer dan gehalveerd peloton. Bij het binnenrijden van Ichtegem, na het afleggen van de grote ronde (58km), werd het al duidelijk dat de winnaar vooraan zou terug te vinden zijn. Vanuit de achtergrond probeerden de EFC-ETIXX renners echter nog talloze keren, maar dichterbij kwamen ze niet meer. Heel wat renners hadden ondertussen helemaal onderkoeld de kleedkamers opgezocht. Vooraan viel de beslissing in de voorlaatste ronde. Drie renners zonderden zicht en mochten voor de overwinning spurten. Jo Maes won de wedstrijd voor Minne en Livyns. Eerste EFC-ETIXX renner werd Guillaume Seye. In een eerste achtervolgende groep werd Maxime De Poorter na een goede wedstrijd 9de. Cedric Defreyne (13de), Nico Houtteman (17de), Dennis Delmotte (18de) en Bjarne Vanacker 19de vervolledigden de top tien. Gill Meheus werd 21ste. In totaal werden 31 renners geklasseerd in deze epische wedstrijd.

1 MAES Jo CT IVT – RUWOMAT – ALNOWAKKENELITE
2 MINNE Stijn ALL FRIENDS CYCLINGELITE
3 LIVYNS Arjen +0´03"VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T.U23
4 SEYE Guillaume ´33"+2´13"EFC-ETIXXU23
5 REYNVOET Niels +2´36"TOPS ANTIEK – ATOM
6 DE CORTE Axel .z.t.VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T.ELITE
7 DEWEER Jochen +4´31"DOVY KEUKENS – FCCELITE
8 BALLET Mathias .z.t.VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T.ELITE
9 DE POORTER Maxime .z.t.EFC-ETIXXU23
10 VERSCHUERE Seppe z.t.VL TECHNICS – EXPERZA – ABUTRIEK C.T
…..
13 DEFREYNE Cedric.EFC-ETIXXU23
17 HOUTTEMAN Nico.EFC-ETIXXU23
18 DELMOTTE Dennis.EFC-ETIXXU23
19 VANACKER Bjarne.EFC-ETIXXU23
21 MEHEUS Gill EFC-ETIXXU23

DNF RELAES Jacob EFC-ETIXXU23
DNF VANHOUCKE Herman EFC-ETIXXU23
DNF COOLS Michael EFC-ETIXXU23
DNF DE HAES Jorden EFC-ETIXXU23

By |2016-03-07T18:54:00+01:00maart 7th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment