Christophe Noppe 12de in Ronde van Vlaanderen

De 1ste aanval kwam er na 7km als de Ier Michael O’Loughlin, de Oekraïner Bohdan Musiienko, de Kazach Yevgeniy Gidich, de Zweed Filip Bengtsson en de Canadees Alexander Cowan er vanonder muisden. De vijf leiders begonnen met een voorsprong van 3minuten aan de eerste helling van de dag, de Kruisberg.
Op de Valkenberg was het peloton genaderd tot op 1 minuut. het sein voor Piet Allegaert om de brug te slaan naar de drie overgebleven leiders. Gaandeweg dikte de kopgroep aan, maar nog voor het aansnijden van de twee plaatselijke ronden, van elk 19,2 kilometer, smolt alles opnieuw samen.
Tijdens de beklimming van de Achterberg versnelde Adrian Costa. Net na het ingaan van de laatste ronde kreeg de Amerikaan gezelschap van de Ier Eddie Dunbar, de Zweed Lucas Eriksson, de Sloveen David Per en de Rus Artem Nych. Op de Boigneberg spatte de kopgroep uit elkaar en bleven voorin enkel nog Costa, Nych en Per over. In volle finale kreeg dit drietal versterking van de Letlander Krists Neilands, de Noor Amund Grondahl Jansen, de Fransman Corentin Ermenault en de Brit Jonathan Dibben. In de daaropvolgende sprint met zeven was David Per de sterkste. Op 19" spurtte Christophe Noppe in een achtervolgende groep van 13 renners naar de 12de plaats. Piet Allegaert moest nog opgeven na een valpartij op 25km van de finish. Hij zag zijn aanvallende wedstrijd niet bekroond met een ereplaats.

By |2016-04-10T11:05:00+02:00april 10th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment