Zilver voor Matthias Vandewalle in Westvlaams Kamioenschap U23

Het kampioenschap voor U23 renners vond dit jaar plaats in Rollegem. Op een mooi en lastig parcours met 12x de beklimming van Bellegemberg waren onze renners voortdurend in de frontlinie te zien. 
Het werd een ware afvallingsrace waarin finaal 10 renners voor de zege streden. Voor EFC -Etixx waren vertegenwoordigd Matthias Vandewalle, Cedric Defreyne, Jordi Warlop en Benjamin Declercq. Verder bestond de kopgroep uit 3 mannetjes van Lotto-Soudal en van VL Technics. 
De beslissing viel op 1.2km van het einde toen Tuur Deprez (VL Technics), Stan Dewulf (Lotto-Soudal) en Matthias Vandewalle (EFC -Etixx) er vandoor gingen. Jan Logier (VL Technics) reageerde en vond op 800m van de meet de aansluiting. De spurt met 4 werd op gang gebracht door Tuur Deprez. Matthias remonteerde hem op 150m van de meet maar in de laatste 50m werd hij voorbijgespurt door Stan Dewulf die de titel pakte.
In de spurt voor de 5de plaats werd Cedric Defreyne geklopt door Emiel Planckaert. Jordi Warlop eindigde 7de en Benjamin Declercq 9de. Maxime De Poorter werd 23ste en Bjarne Vanacker 26ste.

By |2016-04-10T10:34:00+02:00april 10th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment