Piet Allegaert 7de na supersterke wedstrijd in Paris -Roubaix U23

Na tien kilometer vormde zich een kopgroep van vijftien renners met Piet aanwezig. Verder waren ook Pavel Sivakov (BMC Development), Thomas Denis (Vendée U), Hamish Schreurs (Klein Constantia), Michael Thompson (WIGGINS), Edward Planckaert (Lotto Soudal U23), Filippo Ganna, Oliviero Troia (beiden Colpack), Dylan Kowalski (VC Rouen 76), Carl Soballa (LKT-Brandenburg), Henrik Evensen (SEG Racing Academy), Joseph Berlin-Semon (Franche-Comté), Phil O’Donnel, Justin Oien (Axeon-Hagens Berman) en Thomas Chassagne (Limousin) mee en bij het opdraaien van de 1ste kasseisrook had deze kopgroep 3′ voorsprong op het peloton.
Het peloton zette meer  vaart en werd verder uitgedund. Nadat ons team al Guillaume Seye zag uitvallen na val en versnellingsbreuk  werden net voor de bevoorrading in Orchies ook Jordi Warlop en Matthias Vandewalle tot opgave gedwongen na valpartij.
Op 30km van de meet was de voorsprong van de leiders, intussen uitgedund tot 9 nog slechts 20" en Peter Lenderink (Rabobank) Jaap de Jong (Chambery CF)en Jenthe Biermans (SEG Racing Academy) maakten de sprong naar de kopgroep. 12 leiders begonnen aan Carrefour de l’ Arbre maar ook hier vond een verdere schifting plaats en streden uiteindelijk 8 renners met nog altijd Piet Allegaert voor de zege.
Die was weggelegd voor het Italiaanse supertalent Filippo Ganna die zijn medevluchters achterliet met een ferme versnelling. Na de kasseistrook van Hem zette hij door en voegde hij een mooie overwinning toe aan zijn palmares.
In een chaotische spurt voor de 2de plaats was het Biermans die het haalde voor Schreurs. Piet werd na een zeer sterke wedstrijd 7de maar er zat duidelijk meer in. Want in de spurt werd hij fel gehinderd door een achtervolgende groep met Cedric Beullens (21ste) en Christophe Noppe (25ste) die tijdens de spurt de wielerbaan opdraaide.
Ook voor Christophe zat er meer in want in de strijd om de 9de plaats reed hij op 3km van de meet nog lek en mocht hij een bijna zekere top10 plaats vergeten.
 
Uitslag

1  Filippo Ganna  181,9km in 4:28:52
2  Jenthe Biermans SEG Racing Academy 0:49
3  Hamish Schreurs Klein Constantia ,,
4  Oliviero Troia  ,,
5  Edward Planckaert Lotto – Soudal U23 ,,
6  Justin Oien Axeon Hagens Berman ,,
7  Piet Allegaert  EFC -Etixx
8  Peter Lenderink Rabobank Development Team ,,
9  Henrik Evensen SEG Racing Academy 1:08
10 Ivan Garcia Cortina Klein Constantia 1:13
…..
21 Cedric Beullens EFC -Etixx 1:25
25 Christophe Noppe EFC -Etixx 1.25

Foto’s met dank aan Roland Desmet

By |2016-05-30T10:10:00+02:00mei 30th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment