Michael Cools derde in laatste rit Roannais

Tour Pays Roannais ging van start met een avondcriterium over 66km verdeeld over 40 ronden. Onder een warm avondzonnetje hielden de renners er een hoog tempo op na, zodat de talloze pogingen op niets draaiden en het peloton gesloten bleef. Met nog drie ronden te gaan reden 8renners toch nog weg van het peloton, die zich lieten verrassen. De Chileen Rodriguez won de wedstrijd. De EFC-Etixx renners eindigden in het peloton.
WP_20160702_12_43_12_Pro_1600x1200_800x600

 

Verslag tweede rit:
Na een snelle start kregen vijf renners, na de sprint (km 6), een voorgift van het peloton. Gecontroleerd door de ploeg van de leider Rodriguez, schommelde de voorsprong tussen de minuut en iets meer dan twee minuten. Ondertussen verloren we met de ploeg Cedric Defreyne, hij kende een offday en diende vroeg de rol te lossen.
De EFC-Etixx renners hadden onderweg weinig problemen en pas op een 30tal kilometer van het einde kwam de reactie in het peloton helemaal op gang. De voorsprong werd herleid tot minder dan een minuut en tijdens de laatste helling van de dag, op 10km van het einde kwam alles terug samen. Bij de samensmelting vertrok de Franse kampioen Madouas, hij kreeg een metgezel met hem mee en samen sprokkelden ze een vijftiental seconden bij elkaar. Het peloton brak helemaal uiteen.
Madouas bleek voor zijn medevluchter te sterk en won de etappe met zeven seconden voorsprong op een groep achtervolgers van 18 renners, met daarbij Nico Houtteman (16de) Jorden De Haes won de spurt van een tweede achtervolgende groep en werd 21ste, waarin ook Cools (36ste) in zat. Jacob (37ste) eindigde net daarna, hij nam zij bocht verkeerd in de afdaling en kwal iets na het peloton binnen, net als Celestin Leyman (42ste)

Verslag derde rit:

Heel wat renners stonden in het algemeen klassement binnen de minuut, waardoor er nog veel hun kansen gaaf zagen om de gele trui in de wacht te slepen. Een zeer snelle wedstrijd, op een zeer heuvelachtig parcours was het gevolg. Het peloton werd 100km lang op een lint gezet, waardoor ontsnappingspogingen steeds teniet werden gedaan. Pas op 50km van het einde reed er een groep van acht renners weg. Vlug kreeg deze groep met EFC-Etixx renner Michael Cools een minuut bij elkaar gefietst. Het peloton, die steeds meer werd gehalveerd, liet niet begaan en bleef jagen op de leiders, maar kwamen weinig dichter. Pas toen een achtervolgende groep van een 10-tal renners vorm kreeg, werd de kopgroep bedreigd. De voorsprong liep terug tot een halve minuut, maar ook hun poging strandde. Vooraan verliep de samenwerking voortreffelijk. In een langgerekte spurt bergop, won de Fransman Converset voor de Chileen Rodriguez en Michael Cools. Volledig verbrokkeld kwam de rest van het peloton aan op de lastige eindmeet. Nico Houtteman eindigde op een 19de stek, Jorden De Haes werd 39ste, Jacob Relaes 41ste en Celestin Leyman, die mechanisch defect kende op 30km van het einde finishte als 53ste.

In het algemeen klassement eindigde Michael Cools op een mooie 5de plaats, Nico Houtteman reed zich in de top twintig als 16e. Jorden De Haes werd (26ste), Jacob Relaes (30ste) en Celestin Leyman (50ste). In het ploegenklassement werd EFC-ETIXX 4de.

13567290_1406389606054759_9190378900075340760_n_800x403

By |2019-01-02T22:35:17+01:00juli 4th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

EFC-LR Vulsteke op Twitter