Christophe Noppe wint Liedekerkse Pijl

EFC-ETIXX zit in de juiste ‘flow’ en behaalde gisteren met Noppe Christophe zijn derde zege in tien dagen.
Christophe was de snelste van een kopgroep van drie in de interclub De Liedekerkse Pijl, die zich op zo’n 10 kilometer van het einde had gevormd.
De wedstrijd kende een zeer geanimeerd verloop op een mooi heuvelachtig parcours. In de beginfase trachtten tal van groepjes het peloton te verrassen met een vroege aanval. Het peloton liet echter niet begaan. Het hoge tempo en het niet te onderschatten parcours, zorgden voor een duidelijke schifting. Na twee uur wedstrijd was de helft van het peloton dan al uitgeschakeld om nog kans te maken op de overwinning.
 
Het EFC-ETIXX team had ondertussen ook pech, want Lindsay De Vylder viel vroeg in de wedstrijd en diende met heel wat schaafwonden de strijd te staken.
 
Vooraan kwam in schuifjes 35 renners samen. De ploeg had hierin vier renners: Christophe Noppe, Guillaume Seye, Cedric Defreyne en Jordi Warlop (pas zijn derde wedstrijd na zijn blessure).
Uit dit pelotonnetje reden elf renners weg op 60km van de finish, met Christophe, Guillaume en Cedric in. De rest hapten naar adem en het werd duidelijk dat de winnaar vooraan zat.
De vluchters werkten goed samen en pas in de laatste ronde spatte de kopgroep uiteen. Seye probeerde enkele keren, maar de aanval met Noppe en zijn twee medevluchters bleek de beste. In de spurt voor de zege mocht Christophe Noppe voor de tweede maal dit seizoen het zegegebaar maken. Cedric Defreyne (5de) en Guillaume Seye (11de), speelden het ploegenspel perfect mee. Jordi Warlop finishte als 20ste en Gill Meheus 34ste.
Foto met dank aan CyclingEye
www.cyclingeye.com
mzu-0540_orig
By |2019-01-02T22:35:15+01:00augustus 29th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment