Derde plaats in laatste rit voor Seye

De vijfde en laatste rit in de Ronde van Oost Vlaanderen werd net als gisteren een zware wedstrijd, met heel wat spanning. Van bij de start reeds werd het tempo zeer hoog gelegd. De 105 resterende starters, werden al na twee plaatselijke ronden van 10km gehalveerd. De overgebleven renners maakten er een aangenaam kijkstuk van.

Na het snelle wedstrijdbegin, bleef het peloton lange tijd gesloten tot iets over halfweg. Vier renners reden vooraan weg, twee Canadese renners, De Sy (viel iets later weg door pech) en EFC-ETIXX renner Guilaume Seye.
De samenwerking vooraan verliep optimaal, waardoor de voorsprong opliep tot maximaal twee minuten. Ondanks de felle reactie van het peloton (De Canadees was een gevaar voor de blauwe leiderstrui) bleef de voorsprong gelijk.  Guillaume diende in de finale zijn meerdere erkennen in de Canadees Elliot, die dankzij het ploegenspel solo naar de eindmeet in Maarkedaal reed en tevens de overwinning in het eindklassement van de Ronde van Oost Vlaanderen kon nemen.

Een fel uitgedund peloton van nog zo’n twintig renners eindigde op 2 minuten na een zeer zware wedstrijd. Christophe Noppe werd 11de, Lindsay De Vylder 14de.

In het eindklassement van deze mooie vijfdaagse konden Seye (7de) en Noppe (9de) zich binnen de top tien plaatsen. Lindsay De Vylder werd 21ste.

14033054_1047605408680971_1067328583_n

By |2019-01-02T22:35:15+01:00augustus 21st, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

EFC-LR Vulsteke op Twitter