Goede prestatie van Benjamin Declercq op BK

13643590_914789465297914_754949892_nGisteren reden zestien EFC-ETIXX renners het Belgische Kampioenschap in het Antwerpse Stabroek. Ondanks het vlakke parcours, de weinige wind, maakten de renners er een zeer aangenaam en spannend kijkstuk van. Lindsay De Vylder opende vroeg de debatten, hij ging met een drietal in de aanval en kreeg even een
voorsprong bij elkaar gefietst van een halve minuut, maar werd vlug weer gegrepen door het peloton. Rond halfweg koers wagen 15 renners, met daarbij Benjamin Declercq hun kans. Even later komt hier Piet Allegaert ook bij, maar verdwijnt vrijwel meteen ziek uit de kopgroep en ook de wedstrijd.
Op ongeveer 25 km van het einde komt er een tegenaanval van een 10-tal renners met Christophe Noppe. Zij worden echter opnieuw gegrepen door het peloton die ondertussen fors is uitgedund, deels door het snelle verloop van de wedstrijd, maar ook door enkele valpartijen, waarbij o.a. Cedric Beullens de wedstrijd moet staken.
Bij het ingaan van de laatste ronde, hebben de vluchters nog een voorsprong van een minuut op het peloton. Onder aanvoering van Lotto Soudal wordt de groep met Benjamin echter gegrepen op 5 km van het einde. Uittredend Belgisch kampioen Van Hooydonck doet nog een laatste aanvalspoging op enkele km van het einde, maar ook hij is er finaal aan voor de moeite. In de laatste kilometer waagt Joachim Vanreyten zijn kans en wordt Belgisch kampioen. Enzo Wouter wordt tweede en het brons is voor Alexander Geueuns. Eerste EFC-ETIXX vertegenwoordiger is Benjamin Declercq als 7de en ook Christophe Noppe behaalt een plaats binnen de toep tien als 9de. De volledige uitslag van onze renners kan je terugvinden bij de resultaten.
By |2019-01-02T22:35:15+01:00augustus 15th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

EFC-LR Vulsteke op Twitter