Lindsay De Vylder wint rit in ronde van OVL

EFC-Etixx renner Lindsay De Vylder won vandaag de tweede rit in de AVS Tour Ronde van Oost Vlaanderen. In een massaspurt was hij de sneller dan van de winnaar van gisteren Enzo Wouters.
Voor Lindsay is het de tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder een ritzege behaalde in de Franse rittenkoers Essor Bretton.
De wedstrijd zat lang op slot. Het peloton hield er een hoog tempo op na, maar niemand kreeg enige vrijheid. Pas na 100 km en net voor het ingaan van de plaatselijke drie grote ronden kregen we een kopgroep vooraan, die tot 45 seconden voorsprong bij elkaar reed. In deze kopgroep zat Guillaume Seye. Hun poging strandde echter op vijf kilometer van het einde. Ondertussen kreeg het team pech met een lekke band van Dennis Delmotte. Hij kon jammergenoeg net geen aansluiting meer vinden vooraan.
In de massaspurt kon ook Cedric Defreyne (5de) zich mooi vooraan plaatsen. Christophe Noppe werd 12de. Guillaume Seye eindigde in het peloton. Dennis Delmotte verloor zo’n 30 seconden. Herman Vanhoucke verloor door een valpartij in de laatste kasseistrook op 8km van het einde voeling met het peloton.

Ritwinst @lindssaaydv #rvov #cycling #koers

Ritwinst @lindssaaydv #rvov #cycling #koers

 

By |2019-01-02T22:35:15+01:00augustus 18th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment