Beresterke wedstrijd van Lindsay De Vylder in laatste rit.

De laatste rit in 3 jours de Cherbourg werd een geanimeerde wedstrijd waarin van meet af aan hard gekoerst werd.
Na amper 20km scheidt zich een groep van 23 renners af met voor EFC -Etixx Lindsay De Vylder en Maxime De Poorter aan boord. De voorsprong loopt in mum van tijd op tot 3’45.
Koers gereden denkt iedereen maar niets is minder waar. Een drietal ploegen hebben de slag gemist en bundelen de krachten. De voorsprong slinkt tot 1’10” en op 60km van de meet beginnen ze vooraan aan te vallen. 3 man, waaronder Lindsay kiezen het hazepad en strijden voor wat ze waard zijn. Ze kunnen niet op tegen de overmacht en op 11km van de finish slorpt het peloton hun terug op.
40 man stormen richting aankomst in Cherbourg waaruit 2 renners van Vendee U de massaspurt ontlopen. Antoine Leplingard en Thomas Denis vechten het onder elkaar uit en worden 1 en 2. In de spurt voor de 3de plaats wordt Christophe Noppe 5de, Jordi Warlop 13de, Michael Cools 28ste en Lindsay De Vylder na een beresterke wedstrijd 40ste. Maxime de Poorter, die net als Lindsay in de vroege vlucht zat, eindigt in een achtervolgende groep op de 58ste plaats.
Het klassement ondergaat weinig wijzigingen. Dylan Kowalski  behaald de zege. Lindsay eindigt 15de, Christophe 18de, Jordi 19de, Michael 26ste en Maxime 54ste. In het ploegenklassement eindigt EFC -Etixx op de 5de plaats.

By |2016-09-05T14:13:27+02:00september 5th, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

EFC-LR Vulsteke op Twitter