Verslag Moeren Classic

140 renners verschenen er aan de start van de Moeren classic in Adinkerke. Eerst diende er een grote ronde van 95km in de Westhoek afgelegd worden, om af te sluiten met vijf plaatselijke ronden in de beroemde ‘Moeren’. EFC-ETIXX kwam hier aan de start met Gauthier Vandevyvere, Matthias Vandewalle, Dennis Delmotte, Celestin Leyman, Jorden Dehaes en Bjarne Vanacker.

De eerste twee uur wedstrijd (46km/u gemiddeld) werden onder een zeer hoog tempo afgewerkt. Het peloton vormde constant een lang lint, door de strakke zijwind. Vooraan kon niemand wegrijden, maar achteraan het peloton werden heel wat renners overboord gegooid. Ook Jorden (rugproblemen), Matthias (pas tweede wedstrijd na ziekte) en Gauthier (lange tijd out met knieproblemen) konden het peloton niet meer volgen.

Pas net voor ingaan van de plaatselijke ronden in Adinkerke konden twaalf vluchters het gehalveerde peloton in de steek laten. Hierbij geen EFC-ETIXX renners. Hun voorsprong bleef rond de 45 seconden schommelen. In de laatste ronden ging Bjarne Vanacker nog op zoek naar de leiders, hij kon met een viertal net geen aansluiting te vinden op de vluchtersgroep, die nog acht renners telde. Bjarne eindigde als 11de. Dennis Delmotte (30ste) en Celestin Leyman (36ste) finishten in het peloton.

By |2016-09-03T21:01:26+02:00september 3rd, 2016|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment