Sasha sprint naar 9de plaats in Waasland

Tien EFC-LR-Vulsteke renners, van in totaal 162 vertrekkers, verschenen aan de start van de profwedstrijd Omloop het Waasland.
Vrij vroeg in de wedstrijd wisten er vijf renners, waaronder oud EFC-renner Lindsay De Vylder, zich van het peloton te ontdoen. Ondanks het snelle tempo in het peloton (eerste twee uur 46km/gemiddeld), kon de kopgroep een maximale voorsprong van twee minuten en een half bij elkaar fietsen.

In het peloton kwam iets na halfweg wedstrijd reactie en bij het ingaan van de plaatselijke ronden (8x10km) in Kemzeke werd de voorsprong meer dan gehalveerd. Het sein voor vier renners om de sprong naar voren te wagen. Snel reden deze renners naar de vijf leiders toe en kregen we met nog een 50-tal kilometer voor de boeg, negen renenrs voorop. Hun voorsprong schommelde steeds rond de minuut.

Het peloton hield controle over de vluchters en met nog twee ronden te gaan, hielpen de jonge EFC-LR-Vulsteke mannen een handje met de mannen van Vastgoedservice om finaal de leiders in te rekenen met nog vijf kilometer te gaan. Een massaspurt was het gevolg, waarin de Nederlander Wippert (Cannondale-Drapac) de snelste was van het pak. Sasha Weemaes spurtte naar een 9de plaats tussen enkele gerenomeerde profs.

By |2019-01-02T22:35:13+01:00maart 13th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment