Verslag GP Wilfried Peeters Mol

Zondag reed het EFC-LR-Vulsteke Team de Zuidkempische Pijl in Mol, beter bekend als de Grote Prijs Wilfried Peeters. De 173 vertrekkers met langs EFC-LR-Vulsteke zijde Maxime De Poorter, Thimo Willems, Cedric Beullens, Tom Vandermosten, Celestin Leyman, Loic Segaert en Cedric Defreyne maakten er een spannend kijkstuk van.

De koers brak open na een kwart wedstrijd en viel niet meer stil tot aan de aankomst. Na 40 km stond een kasseistrook van 2,5 km te wachten die twee maal moesten genomen worden op korte duur. Na deze passages waren de “Groenhemden” reeds twee renners (Beullens en Defreyne) wegens lekke banden kwijt geraakt vooraan. Ook Segaert kende pech toen hij in de slechte kasseistrook in een put reed en zijn stuur gekanteld zag.

Het peloton brak door de kasseistrook in heel wat stukken, waarbij De Poorter, Willems en Leyman zich in het eerste gedeelte bevond. Segaert, Vandermosten, Beullens en Defreyne reden in het tweede peloton, maar dankzij hun doorzettingsvermogen wisten ze na 80km achtervolgen alsnog terug aansluiting vinden bij het eerste peloton toen de wedstrijd vooraan echter in een beslissende plooi was gevallen.

Bij het ingaan van de plaatselijke ronden volgden de demarages vooraan elkaar in sneltempo op, maar niemand kreeg echt vrijgeleide. Tot op 40km van het einde vooraan een kopgroep van 18 renners verscheen met hierin één EFC-LR-Vulsteke vertegenwoordiger: Maxime De Poorter. Maxime zat in de tang van de grote blokken (BMC, Lotto, Cibel, Vastgoed) die meerdere renners vooraan hadden. Hierdoor kwam hij finaal krachten te kort om voor de overwinning mee te doen. In de laatste ronde werd er constant gedemarreerd. Maxim raakte verzeild in het tweede deel van de kopgroep en werd 15de. Matthias Van Gompel (Lotto) won de wedstrijd, door in de laatste kilometer zijn metgezellen te verschalken.

#gpwilfriedpeeters #efclrvulsteke #kristofbruers

 

By |2019-01-02T22:35:13+01:00maart 21st, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment