Verslag Boucles de l’Artois

 

In het noorden van Frankrijk stond dit weekend de tweedaagse rittenwedstrijd ‘Boucles de l’Artois’ op het programma van EFC-LR-Vulsteke. Gilles Borra, Jorden De Haes, Celestin Leyman, Loic Segaert, Lothar Verhulst, Viktor Verschaeve en Thimo Willems verschenen voor de ploeg aan de start in Monchy au Bois (nabij Arras), waar 133 deelnemers aan de start stonden.

De eerste rit van 85km werd ’s morgens verreden. Het tempo lag de ganse wedstrijd zeer hoog, zodat elke ontsnappingspoging teniet werd gedaan. Een massaspurt was het gevolg. Hierin kon Thimo zich mooi plaatsen. Hij eindigde op een tweede plaats, op enkele lengtes van de Franse winnaar Florian Van Elslander (Douai).

Ook de namiddagrit van Agny naar Arras (85km) eindigde op een massaspurt. Opnieuw was de dichtste ereplaats het deel voor Thimo Willems. Ditmaal was de zege voor Julien Van Haverbeke (Fra). Onderweg hadden de EFC-LR-Vulsteke renners zich laten opmerken. Na twintig kilometer wedstrijd brak het peloton in twee grote stukken onder impuls van de EFC-renners die met vier man (Thimo, Lothar, Gilles en Viktor) in de eerste groep het voortouw namen. Ondanks de maximale voorsprong van 45 seconden, liep alles echter op twintig kilometer van het einde opnieuw samen. Loic Segaert diende het peloton te laten rijden met maagproblemen en gaf op.
Dankzij de twee tweede plaatsen mocht Thimo Willems als leider in de roze trui de slotetappa aanvatten.

De derde en laatste rit (155km) op zondag was de koninginnerit. Op een steeds golvend parcours reden de renners in sneltreintempo richting de plaatselijke ronden in Auxi le Chateau. Hier wachtte een lastige finale (twee hellingen met hierbij een kasseihelling van een 300-tal meter steil omhoog op kasseien) de renners op.
Onderweg had het EFC-LR-Vulsteke zestal zich tal van keren gemengd in de vele ontsnappingspogingen, die echter geen kans op slagen had door het felle tempo opnieuw in het peloton.
Bij de start van de plaatselijke ronden, kende leider Thimo Willems pech. Hij reed op een slecht moment lek en kon pas na een harde achtervolging opnieuw aansluiten. Op een veertig-tal kilometer van het einde kregen twintig renners (met Viktor Verschaeve en Jorden De Haes) enige voorsprong van het peloton. In het peloton keken ze vooral naar de roze leiderstrui van Thimo om de kastanjes uit het vuur te halen, zodat ze in het peloton de wedstrijd uit handen gaven en al vlug tegen een onoverbrugbare voorsprong keken.
Vooraan werkten de twintig goed samen. Met nog een 25km te rijden ontsnapte de Australiër Dyball uit de kopgroep. Hij bleef uit de greep van een viertal die nog wist weg te rijden van de andere achtervolgers.
Dyball won de rit en tevens het eindklassement van deze tweedaagse. Jorden De Haes eindigde net buiten de top tien als 11de, Viktor Verschaeve werd 17de. Gilles Borra gaf onderweg op door maagklachten.

In het eindklassement kon Viktor een 10de plaats bemachtigen. Jorden De Haes eindigde ook binnen de top 20 als 17de. Thimo Willems werd 29ste, Lothar Verhulst 36ste en Celestin Leyman 37ste.

By |2019-01-02T22:35:12+01:00april 4th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment