Verslag Luik Bastenaken Luik U23

Zowat het grootste talent van deze wereld stond in Bastenaken aan de start van ongetwijfeld één van de hardste wedstrijden die er zijn. De beklimmingen (Rosier, Vecque, La Redoute, St-Nicolos,…)  volgden elkaar in sneltempo op.
De eerste noemenswaardige ontsnapping kwam na een 30-tal kilometer tot stand. Een zestal renners reden een minuut voorsprong bij elkaar. Iets later konden zes renners met daarbij Jordi Warlop de aansluiting maken. De twaalf werkten goed samen en in de aanloop naar de Côte de Wanne (na 87km)hadden ze iets meer dan een minuut voorsprong bij elkaar gefietst.
Het peloton liet echter niet begaan. Heel wat grote ploegen hadden een vertegenwoordiger vooraan, maar het BMC-development team niet en deze zorgden ervoor dat de leiders iets later terug werden gepakt.

Na de hergroepering reden drie renners voorop, waaronder de Ierse Ronde van Vlaanderen winnaar Dunbar. Ook zij kregen iets meer dan een minuut, maar het peloton hield de leiders onder controle. In sneltreinvaart ging het peloton richting de scherprechter van de dag: côte de la Redoute.
Net voor het aansnijden had Thimo Willems pech, hij kwam vooraan in het peloton in een bocht ten val en diende de wedstrijd te staken.

De wedstrijd spatte op de La Redoute volledig uit elkaar. Bjorg Lambrecht (Lotto) verscheeen samen met Lucas Hamilton (Australië), William Barta (Axeon-Hagens-Berman) en James Knox (Team Wiggins) aan de leiding. In de achtervolging op dit viertal kregen we een twintigtal renners, waar Bjarne Vanacker en Jorden De Haes maar net de aansluiting niet konden maken.

Op de piste in Ans won de Belg Lambrecht in een milimetersprint de wedstrijd voor Knox en Barta.
Jorden De Haes strandde in een achtervolgend groepje op een 31ste plaats samen met Bjarne Vanacker (34ste). Viktor Verschaeve eindigde de wedstrijd in het fel uitgedunde peloton op plaats 42, Jacob Relaes werd 46ste. Jordi Warlop finishte als 59ste.

By |2017-04-17T20:15:12+02:00april 17th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment