Derde plaats voor Bjarne in Pollare

De eerste manche voor de Trofee van Oost-Vlaanderen, een nieuwe interlub verreden over twee dagen, werd vandaag in Pollare betwist. 25 ploegen van 6 renners verschenen aan de start, waarbij vanuit EFC-LR-Vulsteke zijde: Celestin Leyman, Viktor Verschaeve, Jacob Relaes, Bjarne Vanacker, Vincent Cavey en Nico Houtteman.

Op de lastige omloop in de streek van Ninove, met onder meer drie keer de Bosberg en acht keer de ‘Pollare-berg’ op het programma, konden de aanvallers hun kansen gaan. De snelle start werd jammergenoeg voor het EFC-LR-Vulsteke team ontsierd, door twee valpartijen waarbij Vincent telkens betrokken was. Hij kwam na lang achtervolgingswerk telkens terug aansluiten, maar een pijnlijke knie zorgde er na 50km toch voor dat hij de wedstrijd diende te staken.

Ondertussen regende het vooraan in de wedstrijd aanvallen, maar de lange stroken bergaf, na de hellingen, zorgde er telkens voor dat het peloton de vluchters konden terug inrekenen. Iets na halfkoers reed een tweetal, met Celestin, voor het peloton uit. Zij kregen een maximale voorsprong van zo’n 30 seconden bij elkaar. Een tiental kilometer later werden ze vervoegd door achtien renners, met hierbij Jacob Relaes. De twintig werkten redelijk goed samen en met nog 40km(4 ronden van 11km)  voor de boeg leken de vogels gaan vliegen. Het peloton reageerde echter alsnog en knok zich terug in de laatste ronde. De algemene hergroepering was een feit. Enkele aanvalspogingen werden in de finale nog teniet gedaan, door onder meer Viktor Verschaeve, zodat een massaspurt bergop Pollare-berg onvermijdelijk werd.

In de spurt kaapte Bjarne Vanacker de derde plaarts weg. Glen Van Herck (Mix Team) won de wedstrijd voor Haelterman (Baguet).
Jacob Relaes eindigde als 4de. Viktor Verschaeve reed zich nog in de top twinig als 14de. Nico Houtteman werd 25ste en Celestin Leyman 49ste.

Morgen staat de tweede wedstrijd voor de Trofee Van Oost Vlaanderen op het programma in Bavegem.

1 VAN HERCK Glen MIXTE 2 JARFACE – JONGE RAKKERS 3:29:53
2 HAELTERMAN Glen BAGUET – M.I.B.A. – INDULEK – DERITO CYCLING TEA 0:00:00
3 VANACKER Bjarne EFC-L&R-VULSTEKE 0:00:00
4 RELAES Jacob EFC-L&R-VULSTEKE 0:00:00
5 LEHAEN Dries UNITED C.T. 0:00:02
6 ANDRIES Jordi PRORACE CYCLING TEAM 0:00:02
7 PARIDAENS Jasper GOMA DAKWERKEN – VDB STEENHOUWERIJ CYCLIN 0:00:02
8 VAN HAUWERMEIREN Michiel HOME SOLUTION – ANMAPA – SOENENS CYCLING TE 0:00:02
9 VAN DEN PLAS Jelle ILLI-BIKES CYCLING TEAM 0:00:02
10 VANDENBROECK Yarno STAGECO – SPECIAL PAINT CYCLING TEAM 0:00:02

14 VERSCHAEVE Viktor EFC-L&R-VULSTEKE 0:00:02 25 HOUTTEMAN Nico EFC-L&R-VULSTEKE 0:00:08
49 LEYMAN Celestin EFC-L&R-VULSTEKE 0:00:28
DNF CAVEY Vincent EFC-L&R-VULSTEKE

By |2017-05-15T18:50:57+02:00mei 13th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment