Jordi Warlop 3de in Paris -Roubaix Espoirs

In een spurt met 18 op de piste van Roubaix snelde EFC-L&R-Vulsteke renner Jordi Warlop naar het podium en moest hij enkel de Nederlander Nils Eekhoff (Development Team Sunweb) en de Fransman Guillaume Millasseau (Chambéry CF) laten voorgaan.
Net na de 1ste kasseistrook (km 50) ontstond een kopgroep van 12 renners. Het peloton liet begaan waardoor de voorsprong tot boven de 3 minuten steeg.  Een 10-tal kasseistroken verder (km145) liep alles terug samen en kwamen nog een 50 tal renners in aanmerking voor de zege. Cedric Beullens ( val in Warlaing) , Cedric Defreyne ( 2x lek) en Julien Van den Brande (val)  zaten hier niet meer bij nadat ze  door tegenslag achterop geraakten.
Na de kasseistrook van Pont Thibaut (km150) ontsnapten 5 renners. Jordi Warlop zag het gevaar en reed naar de vluchters. Na Cysoing kwamen nog 7 renners aansluiten zodat een kopgroep van 13 Carrefour l’Arbre aanvatte. Daar zette Nathan Vanhooydonck (BMC) aan met Alexyus Brunel ( CC Etupes) en Robbe Gys (Lotto-Soudal). Bij de achtervolgers werd getalmd en konden nog enkele renners de aansluiting maken zodat die achtervolgende groep uit 15 renners bestond.  Het trio leek op weg naar de zege maar onder impuls van AG2R werden ze in de laatste hectometers nog gegrepen met het gekende gevolg.
Naast de 3de plaats van Jordi behaalde Bjarne Vanacker in zijn eerste kennismaking een mooie 20ste plaats. Ook Thimo deed het niet onaardig en eindigde 28ste. Julien Van den Brande en Cedric Defreyne streden voort en eindigden 66ste en 90ste. Cedric Beulens stapte ontgoochelend uit de wedstrijd.

Klassement :
1 EEKHOFF Nils DSU  180 km in 4h25’37” (moy. 40,66 km/h)
2 MILLASSEAU Guillaume CCF
3 WARLOP Jordi EFC
4 GHYS Robbe LSO
5 VAN HOOYDONCK Natha BDT
6 BRUNEL Alexys ETU
7 MADOUAS Valentin UCN
8 IDJOUADIENE Pierre ETU
9 LEYSEN Senne LSO
10 SELLIER Simon VEU
……
20 VANACKER Bjarn EFC à 1 2
28 WILLEMS Thimo EFC à 1 18
66 VAN DEN BRANDE Julien EFC à 9 28
90 DEFREYNE Cedric EFC à 19 41

By |2019-01-02T22:35:12+01:00mei 29th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment