Twee top tien plaatsen in GP Sint Niklaas

18 ploegen aan de start van de GP Stad Sint Niklaas, een wedstrijd over 180km verdeeld over 9 ronden van 20km. Deze wedstrijd telt mee voor de topcompetitie.

De warmte en het hoge tempo zorgden voor een spannend koersverloop. In de beginfase reden 15 renners weg uit het peloton. Hun voorsprong bleef heel lang schommelen tussen de halve minuut en een minuut, maar meer ruimte kregen de vluchters, met daarin Gilles Borra niet. Na 100km was de vluchtergsgroep gegrepen en verscheen een nieuw 15-tal aan de kop van de wedstrijd. Hierin hadden het EFC-LR-Vulsteke team opnieuw één vertegenwoordiger met Guillaume Seye. Deze vlucht was echter geen lang leven beschoren en twee renners kozen het hazenpad. De ploegmakkers Taminaux en Palm van het AGO-Aqua Service Team reden zo’n 20km samen voorop en werden met nog 10km voor de boeg terug ingerekend.

Deze snel verreden wedstrijd (45km/u gemiddeld) werd aldus beslecht in een massaspurt, waar Gerben Thijssen (Lotto) de spurt won voor de Colombiaan Hodeg en Maes. Jordi Warlop eindigde de wedstrijd als 7de, Sasha Weemaes 10de. Cedric Defreyne werd 28ste. Guillaume Seye 62ste, Maxime De Poorter 63ste en Julien VD Brande 69ste. Gilles Borra diende nadat hij ingelopen werd na 130km de groep laten rijden. Hij rijdt pas zijn tweede wedstrijd nadat hij langere tijd uit was met een polsblessure.

In de stand voor de Topcompetitie stijgt het EFC-LR-Vulsteke team naar een derde plaats in het ploegenklassement.

By |2017-07-07T21:22:46+02:00juli 7th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

EFC-LR Vulsteke op Twitter