Verslag Tour d’Auvergne

Zaterdag en zondag waren de EFC-LR-Vulsteke renners Maxime De Poorter, Thimo Willems, Vincent Cavey, Jacob Relaes, Jordi Warlop en Jorden De Haes aan de slag in de Tour d’Auvergne (streek van het Centraal Massief). Zowat alle topploegen uit Frankrijk tekenden present.

De eerste rit was er één met een 2000-tal hoogtemeters, de ploeg wou bij de pinken zijn en reageerde in de beginfase op alle uitvallen. Zo vergallopeerden ze zich echter en toen een 20-tal renners afscheiding kregen van de rest van het peloton na 30km wedstrijd dienden ze te passen. Ook toen iets later opnieuw twintig renners wegreden, hadden ze geen verhaal in huis. Op die manier verscheen een zeer grote kopgroep van ruim 40-renners aan de leiding met geen enkele EFC-LR-Vulsteke renner daarbij. De voorsprong groeide, ondanks de felle reactie in het peloton, tot bijna twee minuten. Het verschroeiende wedstrijdtempo bleef zo twee uur lang duren. Een laatste groep van een 10-tal renners, met Jorden De Haes,  kon iets later alsnog de brug naar de leiders maken. Bij hun aansluiting echter, werd er versneld vooraan, zodat er opnieuw een afscheiding kwam. 32 renners reden weg van de rest en gingen samen naar de finish in Riom na 160km. Het Franse talent Victor Lafay (Ain Cyclisme) won met enkele seconden voorsprong de eerste rit. Jorden De Haes kwam als 34ste over de meet met 12 minuten achterstand. De andere groenhemden eindigden op een half uur van de winnaar in het peloton.

In de tweede rit, met ongeveer 3500 hoogtemeters, werd er opnieuw van bij de start aan een verschroeiend tempo gereden. Tijdens de lange eerste col van de dag  spatte het peloton dan ook helemaal uit elkaar. Thimo Willems kende ondertussen pech. Hij reed lek halfweg de klim lek en verzeilde tussen de geloste renners, zodat hij sowieso geen aansluiting meer kon maken.
Vincent, Maxime en Jordi  dienden ook de rol te lossen. Ze vochten nog hard om terug te keren, maar het mocht niet baten.
Jorden en Jacob bleven zich wel mooit handhaven in het fel uitgedunde peloton (nog zo’n 50 renners ).
Halfweg koers, na 80 van de 165km, bleven er nog 30 renners over met een sterk rijdende Jacob  Relaes in. Jorden diende iets later de rol te lossen en kende maagproblemen.

Vooraan in de wedstrijd reed een 10-tal renners met beperkte voorrsprong van maximaal 1 minuut op het controlerende peloton. In de finale werden ze bijgerekend en uiteindelijk zullen er 20 renners overblijven die strijden voor de zege. Op de laatste helling van de dag, op tien kilometer van het einde, rijden drie renners weg uit het peloton van de gele trui. Zij kunnen hun voorsprong vasthouden tot de meet en de Fransman Fabian Schmidt (Cote Armor) wint de tweede rit en ook het eindklassement. Jacob eindigt zeer knap op een 9de plaats op een minuut van de winnaar.
Jorden, Maxime, Jordi en Thimo halen de eindmeet niet. In totaal werden 39 renners van de 130 starters in het algemeen klassement opgenomen na een zeer fel betwiste tweedaagse.

By |2019-01-02T22:35:11+01:00juli 24th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment