Jorden De Haes nipt geklopt

Verslag dag één Ronde van Namen.
Woensdag 2 augustus ging de ronde van Namen van start in het Waalse stadje Florennes met een ploegentijdrit van 15km. Het EFC-LR-Vulsteke team kwam met het zevental Jorden De Haes, Viktor Verschaeve, Thimo Willems, Bjarne Vanacker, Jacob Relaes, Celestin Leyman en Nico Houtteman aan de start. Met een vijfde plaats op 16 seconden van de winnende ploeg Vastgoed Service – Sauzen Pauwels deden onze jonge renners het voortreffelijk.
In de namidddagrit van 100km tussen Walcourt en Florennes toonde Celestin Leyman zich eerst in de vroege ontsnapping. Hij reed een twintigtal kilometer voorop met tien medevluchters, maar kreeg nooit meer voorsprong dan een minuut,  van het controlerende peloton. Iets over halfkoers werden ze dan ook ingelopen.
Met nog dertig kilometer te gaan verscheen een duo aan de leiding (Lambrecht en Mortier). Hun voorsprong liep op tot 45 seconden. Jorden De Haes en de Canadees Elliot gingen samen in de achtervolging. Na enige tijd konden ze op 15 kilometer van de aankomst de aansluiting maken. Ondanks het felle weerwerk van het peloton, bleven de vier voor het peloton uitrijden. In een prangende spurt werd Jorden nipt geklopt door de Canadees Elliot.
Thimo Willems eindigde net als de andere ‘groenhemden’ in het peloton op 15 seconden.

By |2019-01-02T22:35:11+01:00augustus 2nd, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment