Sterk collectief in derde rit Tour de Namur

De derde rit in de Ronde van Namen is door de Belgische crosser Sweeck gewonnen na een zeer lastige maar mooie wedstrijd.
Na 35 kilometer reageerden EFC-LR-Vulsteke renners Viktor Verschaeve en Thimo Willems attent toen een 15 tal renners voorsprong namen op het peloton.
Omdat heel wat klassementsrenners aanwezig waren in de kopgroep, liep de voorsprong nooit op tot meer dan anderhalve minuut. Het peloton reageerde zeer hard en maakten vlug jacht op de kopgroep. Na 88 kilometer werd de voorsprong dan ook helemaal teniet gedaan op de lastige klim in Mazée. Viktor zette nog even door met een zestal, maar iets later werd ook hun aanvalslust in de kiem gesmoord.
Het peloton bleef een snel tempo ontwikkelen op de sterk golvende wegen. Zo brak het peloton in twee stukken na 110 kilometer waarbij alle EFC-LR-Vulsteke renners vertegenwoordigd waren in het eerste gedeelte.
Verschillende aanvalspogingen bleven elkaar opvolgen zodat op twintig kilometer van het einde nog maar 35 renners overschoten die voor de overwinning mochten strijden. Hierin vijf groenhemden (Thimo, Bjarne, Viktor, Celestin en Nico).
Diep in de finale konden drie renners (Van Gompel, Sweeck en Stockmans) hun uitgedunde peloton verschalken en de overwinning (Sweeck) weg kapen.
Nico Houtteman eindigde net voor de rest van de groep als vierde. Bjarne Vanacker kon de mooie collectieve prestatie van het team met een 11de plaats bezegelen. Viktor Verschaeve (15de) en Celestin Leyman (24ste) eindigden in het  eerste peloton na een aanvallende wedstrijd.  Thimo Willems kende nog pech in de finale en kwam op tien kilometer van het einde ten val. Hij finishte als 36ste. Jacob Relaes eindigde als 66ste. Jorden De Haes diende de wedstrijd te staken met knieproblemen.
In het voorlopige algemene klassement staan er vier EFC-LR-Vulsteke renners binnen de top twintig (Bjarne 14de, Viktor 15de, Celestin 17de en Nico 20ste).
Morgen wordt er een tijdrit van 12km verreden, zondag is de slotetappe met aankomst op de Citadel van Namen.)-

By |2017-08-08T21:11:18+02:00augustus 4th, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment