Verslag rit twee Tour de Namur

Van bij de start van de tweede rit in de Ronde van Namen, met twee hellingen in de eerste twintig kilometer, waren er heel wat aanvalspogingen te noteren. Na tien kilometer was er een poging van Bjarne Vanacker met een tiental en iets later probeerde ook de jarige Viktor Verschaeve met een groep het peloton te verschalken.
De goede ontsnapping volgde echter iets later toen elf renners vrijgeleide kregen van het peloton, met hierbij niemand van het EFC-LR-Vulsteke team.
Het peloton liet begaan, zodat de voorsprong vlug opliep tot bijna drie minuten. Het sein voor het EFC-team om het tempo in het peloton wat op te drijven zodat de voorsprong te controleren. Met nog 21 kilometer te gaan, was de algemene hergroepering er.
Drie renners konden op de laatste helling van de dag voorsprong nemen op het peloton. Hierbij de winnaar van gisteren, de Canadees Elliot. De drie werkten goed samen en finishten met een voorsprong van iets meer dan een minuut op het peloton. De overwinning ging naar de Belg Teugels. De Canadees Elliot mocht mee het podium op als algemeen leider in het klassement.
Jorden De Haes eindigde als 17de, Bjarne Vanacker 21ste, Celestin Leyman 38ste, Nico Houtteman 41ste, Viktor Verschaeve 51ste, Jacob Relaes 52ste en Thimo Willems 112de

By |2017-08-08T21:13:53+02:00augustus 3rd, 2017|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment