Kjell Van Driessche 2de in Dottignies

Kjell Van Driessche is op een tweede plaats gestrand in de interclub GP Mémorial Alfred Gadenne in Dottenijs. Kjell reed in de finale weg uit een kopgroep van 25 renners die zich reeds na een 25tal kilometers had gevormd. In deze kopgroep had het EFC-LR-Vulsteke team vijf vertegenwoordigers met Viktor Verschaeve, Sasha Weemaes, Lothar Verhulst, Kjell Van Driessche en Celestin Leyman. De zesde renner aan de start, eerstejaars Ceriel Desal had zich laten verrassen.

De ruime kopgroep kwam tot stand in de heuvelzone rondom de Mont Saint Aubert. De voorsprong op het peloton bleef zeer lange tijd schommelen tussen de 10 en de 30 seconden, maar na 80km moest het peloton zich bij de situatie neerleggen en werd het duidelijk dat de winaar vooraan zou te vinden zijn.

De koplopers werkten samen tot bij het ingaan van de plaatselijke drie ronden. Slag om slinger werd er aangevallen. Hierin lieten de EFC-groenhemden zich niet in en waren steeds bij de pinken. Ook toen twee Lotto-renners zich afzonderden reageerde Celestin Leyman attent. Samen reden ze weg van de rest. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het licht bij Celestin echter uit en moest hij zijn medevluchters laten gaan. Het sein voor Lotto-Soudal renner Laurens Huys om solo naar de aankomst te rijden en met een kleine voorsprong de zege te behalen. In de achtervolging werd Celestin nog opgeslorpt door een achtervolgende groep met Kjell Van Driessche en Lothar Verhulst. Kjell reed in de laatste kilometers nog weg en greep op die manier zijn eerste podiumplaats van het seizoen.  Lothar werd finaal 7de en Celestin behaalde als derde EFC-renner een toptien plaat. Sasha Weemaes eindigde als 14de, Viktor Verschaeve 18de en Ceriel Desal 59ste.

By |2019-01-02T22:35:10+01:00maart 12th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment