3de plaats voor Julien Van den Brande in La Gislard

Na een ontzettend knappe wedstrijd van het EFC-LR-Vulsteke team strandde Julien Van Den Brande op een derde plaats in de tweede wedstrijd van het weekend in Normandië: La Gislard.

De groenhemden trokken van bij de start in de aanval en hielden dit vol tot op enkele kilometers van de streep. De eerste aanvallers van de dag waren Kjell Van Driessche en Julien Van Den Brande. Zij kregen iets later het gezelschap van drie medevluchters. Het peloton liet niet begaan en bleef de jacht op de leiders verderzetten. Omdat de voorsprong bleef schommelen tussen een halve minuut en twintig seconden, konden meerdere renners de sprong voorwaarts maken. Zo dikte de kopgroep halfwegkoers aan tot een 25-tal eenheden, met daarbij bijna alle EFC-LR-Vulsteke renners. Nog liet het peloton niet begaan en op het moment dat een algemene hergroepering bijna een feit werd, vertrokken Kjell en Julien opnieuw in de aanval. Een derde renner trok mee in de aanval, maar omdat deze geen medewerking verleende, trok Julien alleen in de aanval.
Hij reed een twintig kilometer solo en werd even later bijgebeend door….. Kjell Van Driessche! Opnieuw de twee EFC-LR-Vulsteke renners vooraan in koers.

Ditmaal leek het peloton een mokerslag te krijgen door de twee sterkste renners in koers. Hun voorsprong liep op to iets meer dan een minuut. Maar het peloton liet opnieuw niet begaan. De jacht bleef open en met drie ronden te gaan (30km) kwam er een felle reactie van een negental met hierin Mauri Vansevenant die knap afstoppingswerk verrichte. Hij kon niet verhinderen dat vooraan de twee vluchters ingelopen werden.  Echter zonder Kjell gerekend, die 5km verderop opnieuw in de aanval trok!

Hij wist op 20km van het einde een 30-tal seconden bij elkaar te sprokkelen. Achteraan loerden ze naar elkaar en één renner, de Brit James Owen was de enige die op 5km van het einde de kloof naar Kjell kon dichten. Het licht bij Kjell ging finaal uit en hij moest in de slotmeters omhoog richting finish passen. Owen James zegevierde met kleine voorsprong op een spurtende groep. Julien Van Den Brande wist alsnog een podiumplaats in de wacht slepen!
Kjell mocht als strijdlustigste renner een troostprijs ophalen op het podium. Maar wat een wedstrijd reden Kjell en Julien…. STERK!

Uitslag:
1 JAMES Owen COTE ARMOR C 1 c 147 km in 3h14’41”
2 D’HEYGERE Gil TECHNIS 1 c Esp
3 VAN DEN BRANDE Julien EFC -L&R -VULSTEKE 1 c
4 DO REGO Fabio AUBERVILLIERS 1 c
5 HARAKHAVIK Uladzimir VIL STGERMAIN 1 c
6 KAESEMANS Jasper PRORACE 1 c
7 RENARD Alexis COTE ARMOR C 1 c Esp
8 BENOIST Antoine COTE ARMOR C 1 c Esp
9 RIOU Alan PAYS DINAN 1 c Esp
10 LEMONNIER DE GOUVILL Guy ORLEANS CG 2 c Esp
….
12 RELAES Jacob EFC -L&R -VULSTEKE 1 c Esp
16 VANSEVENANT Mauri EFC -L&R -VULSTEKE 1 c Esp
21 VAN DRIESSCHE Kjell EFC -L&R -VULSTEKE 1 c
27 VANSTEELANDT Thomas EFC -L&R -VULSTEKE 1 c Esp
44 DESAL Ceriel EFC -L&R -VULSTEKE 1 c Esp
65 BOUTS Jordy EFC -L&R -VULSTEKE 1 c Esp

By |2018-04-11T18:37:39+02:00april 8th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment