Eerste ritten Triptique de Monts et Chateau eindigen op een massaspurt

De eerste twee ritten in de Triptique de Monts et Chateau zijn telkens geëindigd op een massasprint. In de eerste rit moesten de Groenhemden van EFC-LR-Vulsteke tevreden zijn zonder top-tien plaats in de spurt. Sasha Weemaes eindigde als 11de, Cedric Beullens 16de. De eerste rit werd gekenmerkt door een lange ontsnapping van twee renners die pas in de slotfase werden bijgerekend. Jasper Philipsen won.

In de tweede etappe mochten de renners opnieuw spurten voor de zege. Het EFC-LR-Vulsteke team nam op 10km van de finish het initiatief, ze trok de kaart van Sasha Weemaes en reden vol op kop om alles samen te houden. In de masspurt toonde Jasper Philipsen zich opnieuw de snelste van het pak. Sasha eindigde net naast het podium op een 4de plaats. Onderweg hadden Thimo Willems en Maxime De Poorter zich in de kijker gefietst door zich te mengen in de ontsnappingen van de dag. Philipsen blijft uiteraard leider in het algemeen klassement. Morgenochtend is er een tijdrit, in de namiddag de laatste rit.

By |2018-04-01T19:42:06+02:00april 1st, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment