Kjell Van Driessche derde in Driebergenprijs

Zaterdag namen Celestin Leyman, Kjell Van Driessche, Julien Van Den Brande, Lothar Verhulst, Thomas Vansteelandt, Herman Vanhoucke en Sasha Weemaes de start van de Driebergenprijs E3 Harelbeke. Op het menu stonden heel wat hellingen in de Vlaamse hellingen, zoals de Patersberg, Oude Kwaremont, Tiegemberg, Taaienberg,…

De start was nog maar pas gegeven of een zeventiental renners kozen het hazenpad. In deze kopgroep twee EFC-groenhemden: Kjell Van Driessche en Herman Vanhoucke. De samenwerking vooraan liep redelijk gesmeerd en bij het aanvatten van de hellingen na 35km (Cote de Trieu) hadden de vluchters reeds anderhalve minuut voorsprong bij elkaar gefietst.

Een echte reactie vanuit het peloton kwam er op de Taaienberg na 50km wedstrijd. Toen vertrokken twee topfavorieten voor de zege: Dedecker en Calleeuw (beiden team Shifting Gears). In een ruk reden ze de kloof van anderhalve minuut toe en kwamen vooraan post vatten. Eéns vooraan, reden ze ook weg van de rest van de vluchters, enkel Kjell kon aanpikken en reeds halfkoers was het duidelijk dat de winnaar vooraan te vinden was bij het drietal.

De overige vluchters, waaronder Herman Vanhoucke werden terug bijgebeend door het peloton, die ondertussen in verschillende stukken uiteen was gevallen. In de achtervolging vormde zich een groep van een 16-tal renners waarbij ook Celestin Leyman en Julien Van Den Brande. Hun achterstand op de drie vluchters bedroeg op de top van de Oude Kwaremont iets meer dan twee minuten!

Met nog 40km te gaan reed Bjorn Dedecker op de Kluisberg (voorlaatste helling van de dag) weg van Kjell en Calleeuw. Kjell zat gevangen in het ploegenspel die de twee renners van Shifting Gears voortreffelijk speelden en moest vol aan de bak om de vluchter terug tot de orde te roepen. Dit lukte echter net niet en Dedecker kreeg steeds meer voorsprong bij elkaar. Kjell bleef vol doorgeven en hiervan kon Calleeuw iets later profiteren op de kasseien van de Varent door vanachter uit te demarreren. Calleeuw reed naar Dedecker toe en zo konden de twee ploegmakkers samen naar de finish rijden.

Kjell moest alles uit de kast halen om de achtervolgers op afstand te houden, maar hij hield (mede door het afstoppingswerk van Julien en Celestin) net stand tot aan de finish in Harelbeke. Zo mocht hij na een knappen wedstrijd als derde mee op het podium.

Julien Van Den Brande eindigde de wedstrijd als 10de, Celestin Leyman werd 16de, Lothar Verhulst 22ste.

By |2019-01-02T22:35:09+01:00april 23rd, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment