Kjell Van Driessche provinciaal kampioen Oost Vlaanderen

Kjell van Driessche en Julien Van Den Brande reden een super sterke en vooral verstandig Provinciaal kampioenschap Oost Vlaanderen EZC. Beide starters voor het EFC-LR-Vulsteke team reden steeds attent vooraan en Kjell was even terug te vinden in een mooie groep van een viertal renners, die iets over halfweg enkele kilometers voorop reden. Het peloton bleef echter gesloten en enkel achteraan moesten heel wat renners de rol lossen door het strakke tempo.

In de laatste ronde viel de beslissing in de wedstrijd, toen reden de topfavorieten Dedecker en Verraes weg. Julien reageerde zeer attent, maar had af te rekenen met een kapot achterwiel. Kjell kon de sprong naar voren nog maken en met zijn drieën reden ze naar de finish. Tijdens de laatste kilometer kon hij zijn medevluchters knap verschalken, om solo zijn eerste zege van het seizoen te behalen.
Julien eindigde als vijfde.

Bij de beloften waren er drie top tien plaatsen te noteren in het PK.  Celestin Leyman behaalde een mooie zesde plaats nadat hij ganse wedstrijd voorop wist te rijden in een kopgroep van acht. Deze had zich gevormd na een veertigtal kilometer. Hun voorsprong op het peloton liep op tot iets meer dan twee minuten. Pas in de slotfase van de wedstrijd kwam er een hevige reactie van achteruit van zeventien renners. zij konden de voorsprong vlug terugbrengen tot minder dan een minuut. Hun tegenreactie kwam echter te laat, zodat de winnaar vooraan terug te vinden was. In een lang gerekte spurt won D’Heygere het kampioenschap.
Guillaume Seye eindigde net voor de achtervolgende groep als negende. Sasha Weemaes regelde de spurt en werd 10de.

By |2019-01-02T22:35:09+01:00april 29th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment