Goede start voor EFC-LR-Vulsteke in topcompetitie

De eerste wedstrijd tellende voor de Topcompetitie werd zondag afgewerkt in Marcinelle. Daar stond de Circuit Wallonie op het programma. Tijdens de grote ronde van 122km in het hinterland van Charleroi kregen zeven renners een maximale voorsprong van twee minuten bij elkaar gefietst. Het peloton liet niet echt begaan en bleef controle uitoefenen op de vluchters. Bij het ingaan van de vijf plaatselijke ronden van 10 kilometer werd de voorsprong gehalveerd tot een minuut.

Ondertussen had de kopgroep zich versplinterd en reed één renner, Kobe Goossens, alleen voorop.
In de achtervolging op de leider kregen we een groep van ongeveer 11 renners met daarbij Julien Van Den Brande, die de sprong vanuit het peloton had gemaakt. In een spannende finale, waarbij het peloton de druk op de renners voorop bleef voeren, kregen we bij het ingaan van de laatste ronden vier leiders en een achtervolgende groep met daarbij Julien, Viktor Verschaeve en Celestin Leyman.

In de laatste ronde kon Viktor samen met de Deense renner Honorez de sprong naar voren maken. Beiden kregen op twee kilometer van de finish aansluiting met de kop. Net bij de aansluiting reed Honorez weg van de rest van de kopgroep. Hij kreeg vlug een tiental seconden voorsprong en mocht aldus het zegebaar maken. Viktor werd knap vijfde in dit internationaal gezelschap.

Celestin Leyman kon net voor het peloton uitblijven en werd 11de. Julien Van Den Brande, die werd opgeslorpt door het peloton eindigde als 17de, Maxime De Poorter 25ste, Jacob Relaes 31ste en Mauri Vansevant 44ste. Herman Vanhoucke diende de rol te lossen na 100km wedstrijd. Hij is bezig aan zijn comeback na een armbreuk.

Het EFC-LR-Vulsteke team eindigde als tweede in het ploegenklassement van de Topcompetitie

By |2019-01-02T22:35:09+01:00mei 28th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment