Jacob Relaes vierde in Pollare

150 deelnemers verschenen aan de start van de interclub voor beloften in het Oost-Vlaamse Pollare. Het EFC-LR-Vulsteke team deed dit met de volgende renners: Gilles Borra, Louis Blouwe, Celestin Leyman, Jacob Relaes, Lothar Verhulst, Thomas Vansteelandt en Antoine Loy, die aan zijn heroptreden was, na ziekte.

De openingsfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door tal van ontsnappingspoginingen. Het peloton liet echter niet begaan en pas na één derde wedstrijd was er een noemenswaardige aanval te noteren. Negen renners verschenen er op het voorplan. De groenhemden waren goed vertegenwoordigd met Celestin Leyman, Gilles Borra en Lothar Verhulst. Snel liep de voorsprong op tot bijna één minuut! Heel wat ploegen hadden echter de boot gemist en zagen het gevaar in. Enkele ploegen sloegen de handen in elkaar om de voorsprong weg te werken. Met nog vier van de elf ronden voor de boeg waren de aanvallers er dan ook opnieuw aan voor de moeite.

Bij de voorlaatste beklimming van de Pollareberg leek de wedstrijd in zijn beslissende plooi te vallen. 29 renners (waaronder Leyman en Relaes) konden wegrijden van een tweede peloton, die zich gewonnen leek te geven. Pas op 10 kilometer van het einde kwam er felle reactie, waarna het tweede peloton in de laatste kilometer terug kon aansluiting vinden met het eerste peloton.
Zo werd de wedstrijd beslist in een massaspurt van een 100-tal renners op Pollareberg. Hierin was Gill D’Heygere de sterkste. Hij won voor Verhaeghe en Fivé. Jacob Relaes werd de eerste EFC-LR-Vulsteke vertegenwoordiger op plaats 4. Thomas Vansteelandt eindigde als 8ste, Celestin Leyman 12de, Aintone Loy 60ste, Lothar Verhulst 83ste, Gilles Borra 97ste en Louis Blouwe 123ste.

By |2019-01-02T22:35:09+01:00mei 13th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment