Goede prestaties tijdens profkoers Pollare

Zondag werd de eerste GP Brothers on Bikes in Pollare georganiseerd door onder meer EFC-LR-Vulsteke renner Julien Van den Brande. Aan deze profkoers mochten ook beloften en EZC renners deelnemen. De ploeg kwam aan de start met Kjell Van Driessche, Jordy Bouts, Gilles Borra, Maxime De Poorter, Celestin Leyman, Jacob Relaes en uiteraard ook Julien VDB!

Iets voor halfweg koers, leek de wedstrijd in een beslissende plooi te vallen. Een 24-tal renners met Jordy, Julien, Kjell en Jacob konden zich van de rest van de deelnemers afscheiden. Hun voorsprong liep op tot iets meer dan een minuut. Vanuit de achtergrond konden echter nog 11 renners de brug slaan naar de koplopers. In deze groep alle andere EFC-LR-Vulsteke renners met Kjell, Gilles en Maxime.

Vooraan bleef deze grote groep echter niet lang samen. Een nieuwe versnelling was er te veel aan voor heel wat renners. Heel wat renners moesten vooraan nog de rol lossen bij verschillende tempowisselingen. Finaal bleven een twintigtal renners over. In de voorlaatste ronde viel de beslissing toen Jerome Baugnies samen met Dries De Bondt in de aanval gingen. Zij konden knap standhouden en op Pollareberg spurtten voor de overwinning. Baugnies won voor Dries De Bondt. Een derde prof Xandro Meurisse vervolledigde het podium. Julien Van Den Brande eindigde als 7de in de achtervolgende groep.

1 BAUGNIES JEROME WANTY-GROUPE GOBERT EL.CP les 153,6 km en 3H26’17”
2 DE BONDT DRIES VERANDA´S WILLEMS – CRELAN EL.CP
3 MEURISSE XANDRO WANTY-GROUPE GOBERT EL.CP 0´37″

7 VAN DEN BRANDE JULIEN EFC-L&R-VULSTEKE ELITE 0´53″   

11 RELAES JACOB EFC-L&R-VULSTEKE U23 0´53″  
16 LEYMAN CELESTIN EFC-L&R-VULSTEKE U23 0´53″  
18 BOUTS JORDY EFC-L&R-VULSTEKE U23 1´28″  
31 BORRA GILLES EFC-L&R-VULSTEKE BEL19980726 U23 6´05″  

45 DE POORTER MAXIME EFC-L&R-VULSTEKE U23 7´35″   
DNF VAN DRIESSCHE KJELL

By |2019-01-02T22:35:08+01:00juli 24th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment