Julien derde in eindklassement

Julien Van den Brande is op een derde plaats gestrand in het eindklassement van de Ronde van Vlaams Brabant. In de laatse rit moest hij het onderspit delven van de ex-profrenner Pieter Jacobs. Jacobs stond op 33 seconden in het klassement ’s morgens en reed na zo’n 60km wedstrijd samen met een viertiental weg uit het peloton. Het peloton reageerde fel, maar kon ondanks de reactie geen grote vuist maken tegen de vluchters. De voorsprong bleef lang schommelen rond de minuut, maar op dertig kilometer van het einde moest het peloton zich gewonnen geven. Op die manier glipte de leiderstrui van EFC-LR-Vulsteke renner Julien Van den Brande uit zijn handen.

Thimo Willems eindigde de rit als zesde. Julien VDB finishte als 59ste op iets minder dan twee minuten in het eerste peloton, waar ook Cedric Beullens (60ste) in  zat. Guillaume Seye (83ste) en Antoine Loy (87ste) beëindigden de vijfdaagse in het tweede peloton.

In de eindstand eindigt Julien als derde in het algemeen klassement op anderhalve minuut van de winnaar Jacobs. De Nederlander Paaschens werd tweede. Guillaume Seye werd 12de, Thimo Willems 15de, Cedric Beullens 27ste en Antoine Loy 60ste. Louis Blouwe moest moegestreden de wedstrijd na 100km staken.

Het EFC-LR-Vulsteke kreeg als troostprijs de prijs van de beste ploeg in de Ronde.

By |2019-01-02T22:35:08+01:00juli 30th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment