Knap collectief in tweede rit VL Branbant

Julien Van den Brande is tweede geworden in de tweede rit van de Ronde van Vlaams Brabant. Na een rit van 150km in een loden rit, moest hij de duimen leggen voor Robbe Debuyck. Julien mocht wel als leider in het algemeen klassement op het podium achteraf.

Een groep van een tiental renners vormde zich na ongeveer 25km wedstrijd. Het EFC-LR-Vulsteke was met twee renners (Cedric Beullens en Julien Van den Brande) goed vertegenwoordigd.
De voorsprong van de tien, die goed samenwerkten, liep op tot iets meer dan twee minuten! Pas laat in de wedstrijd op vier ronden van het einde kwam een tegenreactie op gang met daarin Thimo Willems en Guillaume Seye. Hun reactie kwam echter te laat en vooraan viel de kopgroep op twee ronden van het einde helemaal uiteen. Julien Van den Brande versnelde en enkel Robbe Debuyck kon volgen. Cedric Beullens speelde het ploegenspel voortreffelijk en reageerde op een tegenreactie van Alex Colman (Lotto)

Julien reed een voorsprong van zo’n halve minuut bijeen op zijn twee achtervolgers, maar moest zich gewonnen geven in de spurt.

Cedric werd knap derde, Thimo Willems (6de) en Guillaume Seye (10de) konden nog aansluiten bij de achtervolgers. Louis Blouwe eindigde als 22ste, Antoine Loy 67ste. Thomas Vansteelandt diende op te geven, hij had te veel last van de warmte.

Morgen staat er een individuele tijdrit op het programma in Leefdaal.

By |2019-01-02T22:35:08+01:00juli 26th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment