Ceriel Desal wint jongerenklassement RVOV

De laatste twee ritten van de Ronde van Oost Vlaanderen zijn telkens geëindigd in een massaspurt. Beide ritten werden gewonnen door de Lotto Soudal spurtbom Alfdan Dedecker, die tevens ook het eindklassement won dankzij de bonificatie seconden.

De vierde rit in Haasdonk werd gekenmerkt door vlucht van een achttal renners, met onder meer Louis Blouwe van EFC-LR-Vulsteke. Hun voorsprong mocht van het peloton oplopen tot meer dan drie minuten, maar eens de ploegen zich organiseerden in het peloton, liep de voorgift vlug terug. Ondertussen had Louis de rol vooraan moeten lossen. Hij kreeg af te rekenen met een pijnlijke knie, waardoor hij waarschijnlijk minimum een week buiten strijd zal zijn. De vluchters werden bijgerekend en een massaspurt was onvermijdelijk. Beste EFC-LR-Vulsteke vertegenwoordiger werd Cedric Beullens op een 7de plaats.

De laatste rit in Eeklo kreeg een gelijkaardig verloop. Ditmaal was er een kopgroep van twee renners die enige voorsprong bij elkaar kon fietsen. Stan Dewulf en EFC-groenhemd Cedric Beullens reden tot over halfkoers voorop, maar ook hun poging strandde. Een nieuwe massaspurt was het gevolg, met dezelfde winnaar als de dag voordien (Dedecker). Thomas Vansteelandt was ditmaal de beste EFC-LR-Vulsteke vertegenwoordiger op een vijfde plaats!

In het algemeen klassement werd Maxime De Poorter 5de. Ceriel Desal, die het jongerenklassement op zijn naam kon schrijven, werd 9de. Cedric Beullens 31ste, Thomas Vansteelandt 47ste en Antoine Loy 87ste.

By |2019-01-02T22:35:08+01:00augustus 20th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment