Maxime wint derde rit RVOV

De derde rit in de Ronde van Oost Vlaanderen is gewonnen door EFC-LR-Vulsteke renner Maxime De Poorter. In een spurt met een selecte groep van vijftien renners, was hij sneller dan Alfdan De Dedecker. Ook Ceriel Desal was mee in de beslissende vlucht. Hij eindigde als 7de en mocht nadien de witte leiderstrui van het jongerenklassement in ontvangst nemen.

De vluchtersgroep kwam tot stand na ongeveer 100km wedstrijd. Voordien was er heel veel aanvallen te noteren, waarbij het EFC-LR-Vulsteke team zeer actief was, maarhet peloton liet nooit begaan. Pas in de finale, toen de hoge snelheid onderweg zijn tol begon te eisen bij veel renners, kregen vluchters snel een geruststellende voorsprong.

Dit weekend staan er nog twee ritten op het programma van de Ronde van Oost Vlaanderen. Zaterdag is er een rit in Haasdonk, zondag de slotrit in Eeklo. Maxime De Poorter staat op een voorlopige vijfde plaats in het algemeen klassement.

By |2019-01-02T22:35:08+01:00augustus 18th, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment