Maxime vierde in Zandberg Classic

De Zandbergclassic in Harelbeke wist een sterk nationaal deelnemersveld aan de start te verkrijgen. Heel wat toppers tekenden het startblad. EFC-LR-Vulsteke kwam met Julien Van Den Brande, Maxime De Poorter, Thimo Willems, Ceriel Desal, Lothar Verhulst en Gilles Borra aan de start. Het tempo lag van bij de start zeer hoog op het plaatselijke circuit. Tijdens de eerste twee uur wedstrijd kon niemand het peloton echt verschalken. Enkel achteraan moesten heel wat renners de rol lossen, door de regen en het hoge temo. Met nog een 4-tal ronden voor de boeg, viel de beslissing. 11 renners, met hierbij Maxime De Poorter en onder andere drie renners van Lotto Soudal, kregen enige vrijheid van het peloton en mochten onder elkaar uitmaken wie het zegegebaar mocht maken. In de slotfase wist Lotto Soudal renner Van Poucke gebruik te maken van hun nummerieke meerderheid in de kopgroep en reed solo naar de overwinning. Maxime spurtte zich naar een 4de plaats.

Julien Van Den Brande werd 22ste, Ceriel Desal 30ste, Gilles Borra 40ste en Lothar Verhulst 57. Thimo Willems werd tijdens de wedstrijd ziek en moest de wedstrijd staken.

By |2019-01-02T22:35:07+01:00september 23rd, 2018|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment