Jordy Bouts 4de in eindklassement Triptyque Ardennais

Van vrijdag 24 tem zondag 26/05 waren Jordy Bouts , Mauri Vansevenant, Lothar Verhulst, Celestin Leyman , Antoine Loy, Aaron  Van der Beken en Vito Braet aan de slag in de Ardense Triptiek.
De eerste rit eindigde op een massaspurt nadat onze mannen zich van hun beste zijde lieten zien. Celestin Leyman had zijn plaats in de vroege vlucht en reed meer dan 90km met nog 5 anderen voorop. In de finale kon zich een  groep van 12 afscheiden met Mauri , Lothar en Jordy maar die werden op 10km van de meet gegrepen. Het sein voor Mauri om het alleen te proberen maar ook hij kon na een sterke solo de massaspurt niet vermijden en werd hij gegrepen op 3.5km van de meet. Massaspurt dus en daarin spurtte Vito naar de 7de plaats. De winst was voor Jens Reynders (Wallonie -Bruxelles).
Ook de 2de etappe werd gewonnen door Jens Reynders. Na een snelle aanloopfase zonder noemenswaardige ontsnappingen zonderde zich op 65km van de meet een zestal af met Aaron.  Hun maximale voorsprong bedroeg 1’30 maar Wallonie-Bruxelles, de ploeg van leider Reynders, hield het netjes onder controle en op 20 km van de meet was alles terug te herdoen. Een kleine 100 renners boden zich aan in Monschau en op de hellende aankomststrook spurtte Jordy naar de 2de plaats (zie foto). Lothar eindigde 10de.
De 3de en laatste rit met start te Troisvierges en aankomst in Trois-Points was ongetwijfeld de lastigste. De wedstrijd startte met een vroege aanval van 9 renners. Antoine en Vito hielden samen met de renners van Wallonie-Bruxelles de kopgroep binnen schot en na 80km volgde de hergroepering. Het sein voor Aaron om de koers hard te blijven maken waarbij hij een solo opzette en 20km voor het peloton vooruit reed. Zijn aanval was de voorbode van een zware finale die begon op 30km van de meet toen 13 renners met Jordy en Mauri erop de 3de laatste helling vandoor gingen. Het reeds fel uitgedunde peloton liet echter niet begaan en net voor de klim van de Wanne werden ze terug gegrepen. Op de Wanne ontbindde Sylvain Moniquet (Wallonie -Bruxelles ) zijn duivels en ondanks felle reactie van 2 achtervolgers hield hij stand en stak hij naast de ritzege ook het eindklassement op zak. In een achtervolgende groep dat spurtte voor de 4de plaats hadden Jordy (10de), Lothar en Mauri hun plaats. Ook Aaron zat daar nog bij maar een val in de afdaling van de Wanne sloeg hem hieruit weg.
In het eindklassement eindigde Jordy op een mooie 4de plaats op 36″ van Moniquet. Lothar en Mauri eindigen respectievelijk 16de en 18de op 42″.

By |2019-05-27T22:53:44+02:00mei 27th, 2019|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment