Sterke Mauri Vansevenant in Vredeskoers U23

Afgelopen weekend waren Mauri Vansevenant en Aaron Van der beken aan de slag met de Belgische nationale ploeg in Tjechie voor een nieuwe manche in de Nations Cup U23.
De wedstrijd startte donderdag 9/06 met een proloog van 2km. Aaron eindigde 51ste op 11″ van de Nederlandse winnaar Niels Eekhof. Mauri werd 69ste op 13″.
In de eerste rit over 134km hield de vroege ontsnapping met 6 renners stand en ging de zege naar de Zwitser Stefan Bissegger. Aaron en Mauri eindigden in het peloton op 1’09 op de 32ste en 60ste plaats.
In de 2de rit, omschreven als de lastigste rit, deed Mauri in de finale een gooi naar de zege. Hij maakte samen met nog 2 andere landgenoten Van Wilder en Moniquet deel uit van de kopgroep en gooide op 2km van de meet zijn troeven op tafel. Hij werd echter geremonteerd op 500m van de meet en finishte nog knap 3de. De zege was voor onze landgenoot Ian Van Wilder. Aaron, die in de beginfase deel uitmaakte van de vroege vlucht, eindigde 32ste op 4’09”.
In de 3de rit trok de Noor Andreas Leknussund het laken naar zich toe. Hij finishte solo met een voorsprong van meer dan 1 minuut en hield er ook de eindzege in de VredeskoersU23-Grand Prix Priessnitz aan over. Mauri kwam als 7de over de meet en werd zeer mooi 5de in het eindklassement. Aaron werd in de rit 52ste en in het eindklassement 39ste.
Na afloop mocht het Belgisch team het podium op om als nieuwe leider  in het landenklassement de bijhorende witte UCI trui in ontvangst te nemen.( zie foto Aaron 2de van rechts en Mauri 4de van rechts).

By |2019-06-12T13:37:35+02:00juni 12th, 2019|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment