Aanval niet beloond in Reningelst

Het EFC-LR-Vulsteke team reed een zeer aanvallende koers in de Internatie in Reningelst. Van bij de start waren de groenhemden attent en aanvalslustig. Vito Braet en Jordy Bouts tekenden present in de kopgroep van zes, die zich vormde in de eerste van veertien ronden. De harde wind en het lastige parcours maakten het een zware wedstrijd. Achteraan het peloton dienden heel wat renners de rol lossen.

Vooraan was het aantal vluchters echter wat te beperkt en de verhoopte versterking van achteruit kwam er niet. Na 75km was de wedstrijd dan ook te herdoen en werden de vluchters ingelopen door het reeds gehalveerde peloton. Sein voor ex prof  Maxim Farazijn om solo in de aanval te gaan. Hij kreeg iets later versterking van EFC-LR-Vulsteke renner in vorm Celestin Leyman. Samen reden ze een tweetal ronden voor het peloton uit, maar ook hun aanval was gedoemd om te mislukken. Ondertussen lag het peloton in heel wat verschillende stukken. Talrijke groepjes reden verspreid over het parcours uit met minieme achterstand.

Elf renners verschenen na 120km wedstrijd op het voorplan. In deze groep zat enkel een sterke Lothar Verhulst. De andere ploegmakkers reden toen iets achter de feiten aan en konden hierdoor een zege vergeten. Finaal reden twee renners, uit de sterkst vertegenwoordigde blokken Lotto Soudal en Tarteletto, weg van de rest en konden uitmaken wie met de zege ging lopen. De eer was weggelegd voor de ex-prof Maxime Vantomme. Cedric Beullens kon vanuit de achtergrond alsnog aansluiting vinden met de achtervolgende groep en werd finaal 10de. Ook Jordy Bouts (13de), Lothar Verhulst (14de) en Mauri Vansevenant (15de) finishten in de groep net na de twee vluchters. Vito Braet (26ste), Thomas Naudts (40ste) en Celestin Leyman (51ste) kwamen aan in het peloton. Minder de helft van de vertrekkers kwam aan de eindmeet aan.

By |2019-08-01T18:43:40+02:00augustus 1st, 2019|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment