Louis Blouwe tweede in Kemmel

Na een knappe collectieve prestatie, zijn de Groenhemden niet beloond op het einde van de interclub in Kemmel.

Van bij de start reageerden onze EFC-LR-Vulsteke renners attent. Na een eerste grote ronde van 30km verschenen 18 renners op het voorplan. Hierbij vier renners van EFC (Louis Blouwe, Luca De Meester, Aaron Van Der Beken en Thomas Naudts). Het peloton  liet niet begaan, maar kon de kleine voorsprong niet teniet doen. Drie renners slaagden er halfkoers toch in om de brug te slaan, hierbij Mauri Vansevenant, waardoor we vijf renners van de ploeg kregen vooraan.

De kopgroep werd niet meer bedreigd van achteruit en werkten goed samen. In de laatste ronde reed een viertal weg van de rest. Mauri Vansevenant deed knap werk bij deze leiders om de snellere Louis Blouwe optimale kansen te geven in de eindspurt. Jammergenoeg bleek Gill D’Heygere (die volgend jaar de rangen komt vervoegen) nog iets sneller en werd Louis nipt geklopt (2de). Mauri eindigde als 5de. Luca De Meester (6de), Aaron Van Der Beken (8ste) en Thomas Naudts (12de) eindigden in de achtervolgende groep. Jens Bouts (34ste) en Thomas Vansteelandt (35ste) finishten in het peloton.

Aaron Van Der Beken won het bergklassement en EFC-LR-Vulsteke het ploegenklassement!

By |2019-09-11T11:56:09+02:00september 11th, 2019|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment