verslag Brussel Zepperen

Onder zware weersomstandigheden (wind en heel wat regen), viel de wedstrijd iets over halfweg (150km wedstrijd in totaal) in een beslissende plooi. Een grote groep van ongeveer dertig renners zonderde zich af van de rest van het door koude geteisterde peloton. Met Jago Willems, Luca De Meester, Vito Braet en Gil D’Heygere had het EFC-LR-Vulsteke team oorspronkelijk vier vertegenwoordigers vooraan. Door lekke band en pech vielen Jago en Luca echter weg vooraan.

Belgisch kampioen bij de beloften Florian Vermeersch en Ayco Bastiaens zagen hun moment gekomen met nog 50km voor de boeg. Ze profiteerden van een aarzeling in de ruime kopgroep om voorsprong te nemen. Stelselmatig diepten ze hun voorsprong uit om finaal met meer dan anderhalve minuut voorsprong voor de zege te kunnen sprinten. Vermeersch won na een knappe wedstrijd Brussel Zepperen. Gil werd de eerste EFC-renner op een 14de plaats. Vito eindigde als 24ste.

By |2020-03-10T12:07:55+01:00maart 10th, 2020|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment