Ronde van Vlaams Brabant

De ronde van Vlaams Brabant is geëindigd met in totaal vijf ritzeges voor het professionele Alpecin Fenix Team. De EFC-LR-Vulsteke renners konden steeds mooi meekoersen, maar behaalden geen zeges en enkel een top drie notering in rit 3 met Jules Hesters.

De eerste rit werd gekenmerkt door een totaal verbrokkeld peloton. Vooraan verschenen een dertigtal renners met hierin drie EFC-groenhemden (Thomas Naudts, Gill D’Heygere en Vito Braet). Deze grote groep spatte in de finale nog uiteen en een groep van een tiental renners kon 20 seconden wegrijden van de rest. De zege ging naar David Van der Poel.

De tweede rit werd een zeer gesloten wedstrijd op een snel parcours die finaal eindigde in een massaspurt, gewonnen door Roy Jans. Jules Hesters viel net naast het podium met een vierde plaats.

In de derde rit regende het ontsnappingen. Een grote groep van 23 leek halfweg koers de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Met Jens Vanoverberghe en Jules Hesters waren er twee vertegenwoordigers van de ploeg mee. Maar door een felle reactie in het peloton was alles te herdoen. De laatste 30km ging Jonas Rickaert (Alpecin) in de aanval. Hij kreeg eerst hulp van een andere renner, maar kwam iets later solo over de eindstreep. Jens Vanoverberghe bleef het peloton net voor op een zesde stek.

De laatste ritten eindigden telkens op een massaspurt waarbij David Van der Poel zijn tweede en derde overwinning kon nemen. Jules Hesters finishte nog tweemaal binnen de top tien als derde en achtste.

In het eindklassement werd Gill D’Heygere de enigste renner binnen de top twintig op een 11de plaats.
Jules Hesters werd tweede in het puntenklassement.
EFC-LR-Vulsteke eindigde op een 6de plaats in het ploegenklassement.

By |2020-08-11T08:50:45+02:00augustus 11th, 2020|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment