Arden Challenge

Het voorbije weekend waren onze mannen aan de slag in de Ardennen voor de 3 daagse rittenwedstrijd Arden Challenge.
Vrijdag vond de 1ste rit plaats in en rond Manhay. Daarin ontsnapten na een gesloten wedstrijd 8 renners die spurtten voor de zege. Helaas was er niemand bij van EFC -L&R -Vulsteke en eindigde Gilles Borra als eerste vertegenwoordiger op de 25ste plaats.

De 2de rit vond plaats in de provincie Luxemburg in het kleine dorpje Sainte-Marie . Hierin toonden onze renners, met Cériel Desal op kop, zich de ganse wedstrijd heel bedrijvig en misten ze geen enkele ontsnapping tot op 3km van de meet. Een versnelling van een tweetal werd niet beantwoord en deze bleven nipt uit de greep van het peloton. Gil D’Heygere spurtte naar een 5e plaats.
Voor Gilles Borra werd deze rit geen succes want na een massale valpartij werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis waar een sleutelbeen -en schouderbladbreuk vastgesteld werd.

In de 3de rit In Erezee kregen de renners met beklimmingen van Cote Hodister, Cote de Samree en 2x Cote de Manhay een mooi parcours voorgeschoteld. Een bedrijvige Thomas Naudts liet zich enkele keren opmerken maar hij geraakte niet uit de greep van het peloton. Toon Clynhens probeerde het met 3 anderen bij het begin van de eerste plaatselijke ronde en zag er lange tijd naar uit dat dit de goede ontsnapping was. Helaas ook hier liet het peloton niet begaan en boden zich een kleine 100 renners aan voor de finaleklim in Erezee. Aaron van der Beken eindigde 9de en Thomas Naudts 14de.

In het eindklassement werd Cériel Desal 13de en Kasper Saver 14de.

By |2020-09-29T20:30:43+02:00september 28th, 2020|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment