Gaverzicht – Be Okay en EFC L&R Vulsteke bundelen de krachten in uniek project!

In het nationale jeugdwielrennen hebben Gaverzicht – Be Okay en EFC L&R Vulsteke een staat van dienst om u tegen te zeggen. Om de toekomst op de best mogelijke manier aan te pakken, hebben beide clubs beslist het beste van hun werelden te bundelen in een nieuwe, unieke samenwerking, ondersteund door sportbegeleidingscentrum Pulso Preventielab.

 

Kurt Debouck, voorzitter EFC L&R Vulsteke: “Dat ik een hart heb voor jeugdwielrennen is al lang duidelijk. Dat ik voorstander ben van samenwerking ook. Wat is er mooier dan twee clubs met dergelijke geschiedenis te verbinden? Het kan niet anders dan dat dit verhaal bedrijfsleiders uit de regio met een hart voor wielrennen en talentontwikkeling moet overtuigen om mee aan boord te komen, samen met de bestaande partners.”

 

“Naast de uitgebreide basis van jeugdwielrenners gaan we werken met talent teams voor junioren, beloften en op termijn ook dames, waarbij we er naar streven de beste junioren, beloften en dames op te leiden in functie van de stap naar de profs, met voldoende aandacht voor hun schoolloopbaan. Die doorstroming van nieuwelingen over junioren naar beloften op het hoogste niveau van het jeugdwielrennen is een facet dat ongezien is. De renners zullen van heel nabij opgevolgd en begeleid worden door Pulso Preventielab, een sportbegeleidingscentrum waar zowel beginners, recreanten als competitiesporters terecht kunnen.”

 

Thomas Debrabandere, voorzitter Gaverzicht – Be Okay:  “De voorbije jaren hebben we elkaar beter leren kennen. Veel van onze renners worden reeds gescreend en getest door Pulso Preventielab, het sportbegeleidingscentrum dat ook in het nieuwe verhaal een belangrijke rol zal spelen. Sommige renners, zoals Kasper Saver en Thomas Naudts als meest recente voorbeelden, hebben de overstap gemaakt naar EFC L&R Vulsteke. Daarnaast is Kurt Debouck sponsor van onze club en reed zijn dochter Elena bij ons. Op die manier hebben we gemerkt dat we dezelfde ambitie delen en een stap vooruit willen zetten. Beide clubs focussen op een ander domein van het wielrennen, maar zijn net daarom zo complementair en dat maakt het project uniek.”

 

“Onze visie verandert uiteraard niet. Ook de talrijke medewerkers van beide clubs blijven een heel belangrijke pijler in het verhaal. Elk kind dat verlangt om te proeven van een van de disciplines die het wielrennen rijk is, zal bij de club terecht kunnen. Plezier en voldoening staan centraal en tegelijk is sport de ideale voedingsbodem voor de persoonlijkheidsontwikkeling.”

 

 

Het laatste woord is voor Michel Pollentier, de man die tientallen jaren lang evenveel jonge renners de kans gaf om zich te ontwikkelen tot profrenner: “Ik geloof 100 procent in Thomas Debrabandere en Kurt Debouck, met Wim Feys als stabiele factor voor het sportieve verhaal. Het zijn capabele mensen met een grote verdienste voor het wielrennen. Hopelijk kunnen ze het nieuwe project doen groeien tot wat ze voor ogen hebben. Ik zal geen officiële functie meer opnemen; als ze mijn raad nodig hebben, mogen ze altijd bellen, maar het dagelijkse reilen en zeilen laat ik aan hen over.”

“Ik was renner van toen ik veertien jaar was tot ik stopte in 1984. Daarna heb ik mij toegelegd op het jeugdwielrennen, eerst bij Torhout, daarna bij Izenberg, de Lombarden en na de fusie met New Heebra dat later EFC Expo Floor Coverings is geworden. Ik zal de koers missen, maar nu en dan duik ik wel op tijdens een wedstrijd.”

By |2021-06-29T18:12:08+02:00juni 29th, 2021|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment