Verslag GP Rik Van Looy Herentals

De EFC-LR-Vulsteke troepen deden het voortreffelijk in de eerste Belgische interclub van het wielerseizoen. In Herentals kwamen zeven EFC-groenhemden aan de start (Marius Wold, Ceriel Desal, Gilles Borra, Jens Bouts, Luca De Meester, Ben Baele en Kenneth Caethoven).

Na een nerveuze start van de koers, viel de beslissing in de wedstrijd redelijk vlug. Na een vijftigtal kilometer reden 14renners weg van de rest van het peloton en namen vlug iets meer dan een minuut voorsprong. Alle grotere ploegen waren vooraan vertegenwoordigd en ook wij hadden met Ceriel Desal en Luca De Meester twee renners vooraan.
De samenwerking verliep goed en het peloton bleef op afstand. Pas diep in de finale konden zes renners, met Jens Bouts hierbij, vanuit de achtergrond de aansluiting maken.

In een spannende laatste tien kilometers regende het ontsnappingen vooraan, waarbij Ceriel  Desal heel wat energie stak. Finaal konden drie renners zich lichtjes afscheiden van de rest. Louis Blouwe (Wallonie Brussel), Ceriel Desal en Luca De Meester mochten spurten voor de overwinning, waarbij ex-EFC-LR-Vulsteke renner Louis Blouwe met de overwinning aan de haal ging voor onze twee groenhemden. Jens Bouts eindigde als 14de, Ben Baele 24ste, Kenneth Caethoven 32ste, Marius Wold 34ste. Gilles Borra kwam halfweg koers ten val en diende de wedstrijd te staken.

Het EFC-LR-Vulsteke team won het ploegenklassement.

By |2021-06-30T20:07:24+02:00juni 30th, 2021|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment