Derde plaats voor Ceriel in Color Code Bassenge

Zaterdag 3 juli werd de eerste U23 Road series wedstrijd verreden in Bassenge. Belgische en Nederlandse top belofte teams streden in de Color Code voor de zege.
EFC-LR-Vulsteke verscheen met Kasper Saver, Michiel Nuytten, Jens Vanoverberghe, Ceriel Desal, Ben Baele en Kenneth Caethoven aan de start.

Net als de voorbije interclubs kwam er opnieuw snel een kopgroep van een 12tal aan de leiding. Alle grotere ploegen hadden een vertegenwoordiger vooraan, zodat het leek alsof de wedstrijd vlug op slot ging zijn.  De EFC-groenhemden hadden, de steeds aanvalslustige Ceriel Desal mee voorop en moesten niet achtervolgen.

Wallonie-Bruxelles had echter niemand mee en nam zijn verantwoordelijkheid als organiserende ploeg van de wedstrijd, door de achtervolging te leiden. Hierdoor bleef de voorsprong beperkt tot ongeveer één minuut.

Het volledige peloton kon niet terugkeren, maar diverse kleinere groepjes probeerden de brug te slaan. Na een lange achtervolging kreeg Kenneth Caethoven met een zevental de aansluiting vooraan op 50km van het einde. Nog enkelen konden vooraan aansluiten, zodat er met nog een 30-tal kilometer te gaan, een ruime kopgroep van 23 renners verscheen.

Het tempo ging vooraan nog verder de hoogte in, diverse renners dienden de rol te lossen. Tijdens de laatste ronde plaatsten zowel Ceriel als Kenneth nog een aanval. Deze van Kenneth strandde op een 2-tal kilometer van de finish. Hij werd tijdens de laatste steile helling van de dag voorbijgesneld door de latere winnaar De Lie van het Lotto team. Ceriel Desal eindigde in de spurt van de achtervolgers als derde en mocht opnieuw het podium op.
Kenneth Caethoven werd 9de. Jens Vanoverberghe finishte als 27ste in een verdere groep. Ben Baele (52ste) en Kasper Saver (66ste) kwamen in het vel uitgedunde peloton over de eindmeet. Michiel Nuytten kende een mindere dag en gaf iets over 2/3 wedstrijd op.

 

By |2021-07-05T20:07:42+02:00juli 4th, 2021|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment