Kenneth Caethoven wint rushestrui

Kenneth Caethoven won de rushestrui in de Franse vierdaagse rittenkoers L’Estival Bretton. Tijdens de eerste rit nam hij reeds de leiderstrui in handen om deze finaal niet meer af te geven. Op donderdag finishte de EFC-LR-Renner na een zeer aanvallende koers op de tweede plaats. De wedstrijd kende een zeer chaotisch verloop, met heel wat ontsnappingen op een heuvelachtig parcours. Telkens waren Kenneth en Jens Bouts betrokken en toonden beiden zich. In de laatste plaatselijke ronde konden ze met een vijftal het peloton voorblijven. Tijdens de spurt bergop finishte Kenneth als tweede, Jens werd vierde!

In rit twee lieten de EFC-LR Vulsteke renners (Marius Wold, Jens Bouts, Kenneth Caethoven, Alex Vandenbulcke, Gilles Borra en Siebe Roesems) zich opnieuw van hun beste kant zien. Bij elke ontsnapping waren ze betrokken. Jammergenoeg lieten ze in de finale een negental rijden zonder EFC-groenhemd. Deze groep mocht spurten voor de zege en zoals later zou blijken, werd hier de ronde in een beslissende plooi gelegd. Want de tweede van de dag (ex-prof Johan Le Bon) was hier ook al vertegenwoordigd)

De derde etappe werd beslecht in een spurt (gewonnen door Le Bon), waarbij Alex Vandenbulcke (17de) de beste EFC-renner bleek in deze explosieve spurt.
De laatste rit in Bretagne werd gekenmerkt door een spervuur van ontsnappingen door de top tien renners in het klassement. Door het zeer hoge tempo raakte echter niemand weg en opnieuw was een massaspurt het resultaat. Onze rapste renner Marius Wold werd echter gehinderd in de laatste kilometer van de hectische spurt (ontsierd door een valpartij) en werd 13de.

By |2021-08-10T14:12:21+02:00augustus 10th, 2021|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment