Verslag Ronde van Vlaams Brabant

De ronde van Vlaams Brabant is reeds achter de rug en de zeven EFC-LR-Vulsteke renners konden geen overwinningen naar huis nemen.
De eerste twee ritten (Huldenberg en Goetsenhoven) eindigden telkens in een massaspurt waar de jonge Thibau Nijs steeds de snelste was.
In de eerste rit was Jens Vanoverberghe de beste groenhemd op een 9de plaats. In Goetsenhoven werd de wedstrijd geanimeerd door een vijftal (met Jens Bouts hierbij) , die een volledige wedstrijd voor het peloton uitreed. Pas in de finale werden ze bijgehaald en eindigde de wedstrijd opnieuw in een massaspurt. Luca De Meester (6de) en Gilles Borra (8ste) finishten bij de top tien.

De derde rit was een tijdrit over 9km in Leefdaal. De EFC-boys kenden echter grote pech, want net toen zes renners moesten rijden, viel de regen met bakken uit de lucht en dienden ze op natte, verzopen wegen rijden. Yorben Lauryssen kwam ten val en Jens Bouts kwam in de graskant terecht. Niemand kwam dan ook maar in de buurt van de toptijden en gaven minimum een minuut prijs op winnaar Kopecky (Balen BC)
De vierde rit eindigde net als de eerste twee ritten opnieuw in een massaspurt. Een drietal reed de ganse wedstrijd voorop, maar werd bijgebeend op het einde. In de finale toonde Yorben Lauryssen zich, hij reed met een viertal tot aan de laatste kilometer voorop, maar kon ook de massaspurt (gewonnen door Vito Braet) niet ontlopen.

De laatste rit van de Ronde van Vlaams Brabant liep af met een sisser. Luca De Meester tekende present in de ontsnapping van de dag die voor de zege kon spurtten. Maar in de voorlaatste ronde reed hij lek en, mede door een zeer strenge beslissing van een jury, kon hij nadien geen aansluiting meer vinden vooraan. Een dertiende plaats werd het verdict.
In een chaotische wedstrijd ( door de vele regen; lekke banden en het parcours) konden de EFC LR Vulsteke renners zich niet verder manifesteren.
By |2021-08-02T21:22:18+02:00augustus 2nd, 2021|Algemeen nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment